Muncitor român din Italia despăgubit cu un milion și jumătate de euro în urma unui accident de muncă

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 35 de ani, a primit un milion și jumătate de euro despăgubire în urma unui accident de muncă. El a căzut de la o înălțime de peste 10 metri și, din cauza rănilor, a suferit o paralizie la nivelul picioarelor, informează Gazzetta di Modena.

S-a întâmplat pe 27 mai 2017 în timp ce repara acoperișul clădirii unei companii biomedicale din Mirandola (Modena).

Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă. Românul lucra pe acoperiș când un luminator care nu a rezistat sub greutatea muncitorului s-a prăbușit cu tot cu acesta.
Impactul cu solul a fost teribil, astfel încât românul a fost dus cu elicopterul la spital, suferind răni foarte grave. Bărbatul a rămas internat în spital o lungă perioadă de timp dar, în cele din urmă, a reușit să supraviețuiască.

Din păcate, el și-a pierdut capacitatea de a-și folosi picioarele. În urma cercetărilor efectuate cu privire la accidentul de muncă, firma pentru care românul lucra i-a plătit despăgubiri de un milion și jumătate de euro, legate de faptul că acesta a rămas invalid pe viață.

Procesul însă a continuat și cele trei persoane, care erau responsabile atunci de asigurarea protecției muncii pentru respectiva lucrare, sunt în așteptarea sentinței finale ce va fi dată pe 12 aprilie, după ce marți, 8 martie, a avut loc penultima înfățișare în fața instanței.

Procurorul l-a pus sub acuzație pe proprietarul firmei subcontractoare, pentru care au fost solicitate două luni de închisoare, precum și pe beneficiarul lucrării și pe coordonatorul de securitate, pentru care procurorul a cerut o lună și douăzeci de zile de închisoare pentru fiecare.

Din ce a reieșit după reconstituirea accidentului, muncitorul lucra pe acoperișul sediului unei companii de biomedicină, pe care îl renova. În timpul unei deplasări dintr-o parte în alta, românul a călcat pe un luminator care, nu avea dedesubt plasa de protecție obligatorie ce trebuia întinsă, aparent, de o firmă care efectuase lucrări anterioare.

Luminatorul a cedat imediat, iar căderea a fost inevitabilă. Chiar dacă urmările accidentului au fost grave, a existat și puțin noroc. Dacă în timpul căderii poziția corpului ar fi fost diferită, accidentul putea fi fatal.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri