Muncitorii străini din UK chemați la grevă pentru o zi. Se vor ralia și românii?

Imigranții din Marea Britanie vor să le arate britanicilor ce se va întâmpla dacă niciunul dintre ei nu ar munci pentru o zi.

Organizatorul, Matt Carr, le cere imigranților să nu muncească o zi, pe 20 februarie 2017. El a spus că dorește să inițieze un astfel de protest deoarece este îngrijorat de agravarea atitudinii cu privire la imigranții din Marea Britanie, în urma votului pentru referendumul din iunie 2016, de ieșire din Uniunea Europeană.

„De când s-a hotărât Brexit-ul, am văzut cum nivelurile xenofobiei și rasismului au crescut”, a declarat Carr citat de Ziarul Românesc, publicație a românilor din Marea Britanie.

Potrivit The Guardian, organizatorul spune că își dă seama că, din cazuza constrângerilor legale, mulți lucrători imigranți nu vor fi în măsură să participe la grevă. Cu toate acestea ei pot sprijini evenimentul, pur și simplu luându-și o zi liberă pe 20 februarie.

Carr a mai spus că, până acum, a implicat 6000 de persoane pe un grup de Facebook. Ziua acțiunii coinicide cu Ziua Mondială ONU a Justiției Sociale și se bazează pe evenimente similare ce au a avut loc în SUA și în Italia, în ultimii ani.

Scopul este acela de a evidenția importanța imigranților care lucrează în sectoare cheie ale economiei naționale, inclusiv în NHS.

Carr a spus că speră ca angajatorii să sprijine o astfel de acțiune și își vor stopa activitatea pentru o zi.

Vezi aici știrea din presa britanică referitoare la acest eveniment.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri