Șofer român la un pas de moarte după ce a fost atacat de imigranți. Se pregătea să intre în UK

Un șofer român care se îndrepta spre Marea Britanie a fost atacat de imigranții din Calais iar imaginea cu parbrizul mașinii atacate este una de-a dreptul șocantă.

Imaginea arată violența atacului care a avut loc în noaptea dintre 15 și 16 octombrie pe șoseaua portului din Calais. “A fost la un pas de moarte”, a declarat Jean-Pierre Devigne, managerul companiei de transport la care lucrează românul, citat de publicația Ziarul Românesc. 

Acest atac ar fi putut avea consecințe grave. Trunchiul de copac a fost lansat în direcția vehiculului de către un grup de imigranți care încercau să oprească traficul rutier pentru a putea urca cu forța în camioane.

Obiectul masiv a intrat prin parbriz, la numai câțiva centimetri de șoferul român.

Nimic nu prefigura o astfel de situație, deoarece românul conducea doar capul motor, nu avea remorcă. De obicei refugiații atacă vehicule cu remorcă, încercând să intre în acestea pentru a trece ilegal frontiera.

Managerul firmei de transporturi se teme de alte atacuri ”și mai violente” înainte de desființarea taberei, programată săptămâna viitoare, și consideră că mulți dintre imigranți vor rămâne oricum la Calais fiindcă doresc să ajungă în Marea Britanie.

calais_roumain1

Un atac asemănător a avut loc anul trecut, în luna august. O familie de români care se întorcea în Marea Britanie s-a trezit cu o rangă de fier înfiptă în mașină. “Am putut să văd bucata de fier înfiptă în mașină, dar am fost prea speriat pentru a opri, așa că am continuat să conduc, îngrozit de ce s-ar fi întâmpla în continuare, dacă ne-am fi oprit. Nu-mi venea să cred ce se întâmplase. A fost îngrozitor”, a declarat Marius Mihăescu, șoferul mașinii.

 

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri