Nigel Farage, despre românii din UK: „I-am subestimat”

Încă o declarație la adresa românilor din Regatul Unit face înconjurul presei britanice. Nigel Farage, fostul lider UKIP, actual europarlamentar  dar și realizatorul unei emisiuni la postul de radio LBC, și-a cerut scuze, în mod ironic,  în cadrul unei emisiuni că a „subestimat”numărul de români care va venit anual în Regatul Unit a relatat ieri express.co.uk.

În cadrul emisiunii sale pe care o transmitea din Statele Unite ale Americii, Nigel Farage a menționat că a fost „condamnat și batjocorit” atunci când a declarat de numeroase ori că, după ridicare restricțiilor de muncă, în 2014, în Marea Britanie  vor ajunge aproximativ 50.000 de români și bulgari anual.

Care au fost declarațiile lui Farage despre imigranții români și bulgari

„Trebuie să îmi cer scuze chiar acum întregii națiuni pentru că în 2014 am spus că dacă deschidem granițele pentru români și bulgari vor veni aici până la 50.000 de imigranți anual”, a spus Nigel Farage.

„Am greșit, am subestimat numărul cu aproape 50%”, a mai declarat fostul lider UKIP.

El a mai spus că a cerut la Bruxelles ca libertatea de circulație să fie limitată doar la cei care vin cu un contract pentru un loc de muncă, însă nu a fost luat în seamă.

Biroul Național de Statistică din Marea Britanie a făcut publice zilele trecute  noile cifre ale imigrației care arată că în perioada septembrie 2015 – septembrie 2016, în Regatul Unit au venit 74.000 de cetățeni români și bulgari, cu 19.000 mai mulți decât în anul precedent.

Unii analiști presupun că numărul mare de români care continuă să ajungă în Marea Britanie est generat de faptul că aceștia vor ca ieșirea propriu zisă a Marii Britanii din Uniunea Europeană să-i prindă pe teritoriul acestei țări.

Vezi aici știrea din presa britanică:

În mod ironic, exact după ce a făcut aceste declarații Nigel Farage a fost evacuat din studioul de unde făcea emisiunea din cauza unei alerte de securitate, de către reprezentanții Secret Service.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri