Noi restricții pentru vehiculele de peste 7,5 t propuse de Ministerul Transporturilor din România

Ministerul Transporturilor a publicat recent spre consultare publică un proiect de lege prin care vor fi instituite restricții de circulație suplimentare în perioada 1 iulie -31 august. 

Proiectul de Ordin al ministrului transporturilor și infrastructurii și ministrului afacerilor interne pentru modificarea Ordinului ministrului transporturilor şi ministrului afacerilor interne nr. 1249/132/2018 vizează instituirea unor noi restricţii de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare cu 7,5 tone pe unele sectoare de autostrăzi şi de drumuri naţionale europene (E) pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane.

Conform anexei nr. 1 a acestui ordin, circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane urmează a fi restricționată pe sectorul cuprins între Pitești (intersecția DN7 cu DN7C) – Rȃmnicu Vȃlcea – Veștem (intersecția DN7 cu DN1), în tot cursul anului, în zilele de sărbătoare legală, în ziua premergătoare primei zile de sărbătoare legală, precum și în zilele libere declarate astfel prin hotărâre a Guvernului, între orele 06:00 – 22:00.

Avȃnd în vedere blocajele rutiere care au loc pe sectorul Rȃmnicu Vȃlcea – Sibiu al DN7, precum și numărul foarte mare de accidente soldate cu victime care au loc pe acest sector, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Vȃlcea, în urma analizelor realizate împreuna cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vȃlcea, a solicitat Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și Ministerului Afacerilor Interne restricționarea circulației vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe sectorul Rȃmnicu Vȃlcea – Sibiu al DN7, în sezonul estival, în zilele de vineri, sȃmbătă și duminică. Inițiativa este susținută de Secretariatul General al Ministerului Afacerilor Interne.” – se arată în argumentul Ministerului.

Nr. crt Indicativ

drum

Traseu Sens de parcurs Perioada, zilele și intervalele orare restricționate
Perioada din an, zilele și intervalele orare Perioada din an, zilele și intervalele orare
Perioada din an În ziua premergatoare primei zile de sărbătoare legală În zilele de sărbătoare legală În zilele libere declarate astfel prin Hotărȃre a Guvernului Perioada din an vineri sâmbătă duminică luni
2. DN7 Pitești (Intersecția DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Veștem (Intersecția DN7 cu DN1) ambele sensuri în tot cursul anului 18,00

22,00

06,00

22,00

06,00

22,00

01 iulie

31 august

18,00

22,00

06,00

22,00

06,00

22,00

Conform datelor de trafic, actualizate pentru luna august 2021, pe sectorul cuprins între Pitești și Râmnicu Vâlcea al DN7, media zilnică variază între 26.149 vehicule etalon și 46.654 vehicule etalon, iar pe sectorul cuprins între Râmnicu Vâlcea și Veștem al DN7, media zilnică variază între 23.118 vehicule etalon și 63.353 vehicule etalon. Nivelul de serviciu pe sectoarele menționate este “F”, caracterizat prin vitaza medie de circulație mai mică de 35 km/h, flux de trafic forțat și instabil, libertate nulă de manevră a conducatorilor auto și congestie în trafic. Față de cele arătate, instituirea restricției de circulație pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decȃt cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe sectorul cuprins între Pitești (intersecția DN7 cu DN7C) – Rȃmnicu Vȃlcea – Veștem (intersecția DN7 cu DN1), în zilele de vineri, sȃmbătă și duminică, în perioada 01 iulie – 31 august se justifică.” – mai notează autorii proiectului în nota de fundamentare.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) îi invită pe cei care activează în sectorul de transport să-și exprime opinia privind această măsură completând chestionarul de aici.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri