O îngrijitoare din Italia a primit în loc de salariu casa bătrânei asistate. Fiica pensionarei a contestat decizia mamei

Conform unei sentințe emise de Curtea de Casație din Italia, o italiancă în vârstă și-a cedat casa badantei ca formă de plată pentru serviciile prestate, renunțând astfel la salariul lunar. Decizia, înregistrată cu numărul 28329 la data de 10 octombrie 2023, reprezintă o alternativă legală pentru persoanele în vârstă care nu își pot permite să plătească lunar badantelor.

În acest caz specific, fiica pensionarei a contestat acordul încheiat de mama sa de a ceda casa în schimbul îngrijirilor oferite de badantă, conform relatărilor publicației Adriatico 24 Ore. Cu toate acestea, contractul de cedare a fost considerat legal, asigurându-i bătrânei dreptul de a utiliza casa până la decesul său. La acel moment, badanta va deveni proprietara deplină a imobilului, reprezentând astfel compensația pentru serviciile prestate.

Fiica a argumentat că valoarea casei depășește mult serviciile oferite de badantă, indicând o presupusă lipsă de echilibru în acest schimb. Cu toate acestea, Curtea de Casație a respins contestația, subliniind că acordul a fost încheiat în mod legal și nu există o disproportionalitate între valoarea casei și serviciile oferite de badantă.

Curtea a avut în vedere și faptul că, la momentul încheierii contractului, femeia în vârstă era în deplinătatea facultăților mintale și într-o stare de sănătate care nu anticipa un deces iminent, invalidând astfel argumentul de disparitate invocat de fiică.

Această decizie evidențiază posibilitatea legală pentru persoanele în vârstă de a compensa badantele printr-o formă alternativă la salariul lunar, respectând condițiile legale și drepturile ambelor părți. Într-un context în care costurile pentru îngrijirea persoanelor în vârstă pot fi semnificative, această opțiune oferă o soluție viabilă pentru cei care se confruntă cu dificultăți financiare.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri