Cine este românca care a căzut brusc pe stradă și a murit. Vasilica lucra ca menajeră

O româncă în vârstă de 55 de ani, rezidentă în Codogno, regiunea Lombardia, a decedat pe stradă marți, 30 ianuarie, răpusă de un infarct în timp ce se ducea la locul de muncă, informează Il Cittadino.

Vasilica Cange era căsătorită cu Gigi, un român care lucrează ca șofer de camion și era mama unei fiice, Luiza, care locuiește în Olanda.

Lucra ca menajeră part-time, de la ora 13:00 la ora 16:00, la școala primară de la Institutul de călugărițe Tondini de pe via Pietrasanta.

Conaționala noastră parcurgea în fiecare zi același traseu, între locuința sa aflată lângă gară și institutul de călugărițe unde lucra de 10 ani.

Marți, în timp ce mergea la serviciu, pe via Roma a început să se simtă brusc rău și a căzut la pământ.

Călugărițele, îngrijorate că Vasilica nu mai ajungea la serviciu, au încercat să o sune la telefon. Din ce în ce mai multe apeluri telefonice, dar nimic, femeia nu răspundea.

„Ne-am îngrijorat, ne-am gândit că trebuie să i se fi întâmplat ceva, că trebuie să se fi simțit rău” – a povestit sora Gabriella.

„Ne-au spus că a fost văzută o ambulanță în via Roma, așa că ne-am dus la Urgență, în Codogno, dar nu era acolo. Am încercat acasă, dar pentru că nu aveam cheile nu am putut să intrăm. Apoi am aflat că mai erau carabinieri și patrule de poliție în Via Roma și am fugit acolo”.

Vasilica Cange stătea întinsă la pământ, în fața vitrinelor magazinului Bibò. Trupul său fără viață acoperit de o pânză. Martorii aupovestit  că au văzut-o prăbușindu-se brusc la pământ.

Au sunat imediat la 118, iar personalul sanitar s-a deplasat la fața locului și a încercat în zadar să o resusciteze. Din păcate, Vasilica a murit pe stradă, răpusă de un infarct care nu i-a mai lăsat nicio șansă de supraviețuire.

„Era o persoană splendidă, bună, generoasă. Îi plăcea să facă rețete noi de mâncare și le aducea mereu dulciuri colegilor. Când sosea ne îmbrățișa mereu, eram un pic ca o familie pentru ea.”

Vineri, 2 februarie, la ora 16:30, a avut loc o slujbă de comemorare la Biserica Parohială San Biagio.

Soțul și fiica româncei intenționează să o ducă în România, pentru a se odihni pentru eternitate în pământul natal.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri