Înșelătoria cu cheile face valuri în Italia, mare atenție: feriți-vă de falsul ajutor

În Italia, înșelătoriile cunoscute sub numele de “înșelătoria cu cheile” fac din ce în ce mai multe victime, iar emisiunea “Striscia la Notizia” a luat atitudine față de această problemă. De-a lungul anilor, această emisiune satirică, condusă de Antonio Ricci și difuzată pe canalul Canale 5, a fost atentă la sesizările primite cu privire la diverse escrocherii care afectează cetățenii italieni. În prezent, în țară, înșelătoriile online sunt cele mai răspândite, inclusiv trucuri în care utilizatorii sunt înșelați de mesaje, e-mail-uri sau link-uri care au ca scop să le sustragă date personale sau să acceseze conturile bancare ale victimelor.

Cu toate acestea, de data aceasta, emisiunea “Striscia la Notizia” a ales să aducă în atenție o înșelătorie care nu are nicio legătură cu mediul online, ci se desfășoară în viața de zi cu zi. Această schemă este cunoscută sub numele de “înșelătoria cu cheile.”

Dar care este exact această înșelătorie? Emisiunea s-a concentrat pe o astfel de metodă tot mai des întâlnită, pentru care a primit numeroase sesizări din partea publicului. În cadrul acestei înșelătorii, infractorii folosesc un mănunchi de chei pe care le lasă intenționat pe jos. Apoi, aceștia se apropie de oamenii care tocmai au urcat în mașină și pretind că au găsit cheile, folosind acest truc pentru a distra atenția victimelor. Între timp, un complice al infractorului profită de moment pentru a fura geanta sau obiectele de valoare lăsate în mașină de victimă.

Deși la prima vedere poate părea o înșelătorie simplă, aceasta are un grad surprinzător de mare de succes. Un număr semnificativ de oameni au relatat că au căzut pradă acestui truc. Infractorii aleg în special victimele mai în vârstă, care pot fi mai puțin atente la astfel de situații.

Această schemă de înșelătorie se întâlnește în întreaga țară, de la nord la sud, și este o sursă de îngrijorare pentru autorități. În cele din urmă, emisiunea “Striscia la Notizia” a subliniat importanța ca oamenii să fie mai atenți în parcările publice, în special la ieșirea din supermarketuri, pentru a evita astfel de furturi.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri