O localitate elvețiană a refuzat să primească refugiați și a preferat amenda

Dacă ai bani orice este posibil și atunci când vine vorba de a primi sau nu refugiați. Este exemplul unui sat  din nordul Elveţiei, unul dintre cele mai bogate din Europa, a refuzat, prin referendum, să accepte cota de imigranţi impusă de guvern, ceea ce i-a atras o amendă de 260.000 de euro, conform  „The Independent“.

Chemaţi la referendum pentru a se pronunţa asupra primirii a zece refugiaţi sirieni, locuitorii din Oberwil-Lieli au votat împotriva propunerii guvernului.

„Am muncit din greu toată viaţa pentru a avea un sat frumos. Nu vrem să-l stricăm. În plus, nu suntem potriviţi pentru primirea refugiaţilor. Nu s-ar potrivi aici“, a declarat un locuitor pentru „The Independent“.

În schimb,  o localnica, mama a doi copii, sustine insa ca decizia luata este una gresita: “Este corect sa-i ajutam cum putem pe cei defavorizati. Ce s-a intamplat acum face ca intreg satul sa arate de parca nu ne pasa de altii, ci doar de noi. NU este asa.”

Primarul localității, Andreas Glarner, sustine ca localnicii nu sunt “rasisti” pentru ca refuza sa primeasca refugiati. “Nu ne-a spus nimeni daca cei 10 refugiati sunt din Siria sau sunt migranti din alte tari, atrasi de un venit mai bun. Cei din Siria trebuie ajutati, dar cel mai bine sunt ajutati in taberele de langa casele lor. Putem sa trimitem bani sa-i ajutam, insa daca ii gazduim aici, le trimitem un mesaj gresit. Vor veni si altii si isi vor risca vietile pe mare dand bani traficantilor de persoane.”

Satul în cauză, care se numește Oberwil-Lieli numără 2.200 de locuitori, dintre care nu mai puțin de 300 sunt milionari.Din păcate această metodă nu se va putea aplica în țările sărace, precum România, care nu vor putea alege să nu primească refugiați pentru că nu au resursele financiare pentru a plăti amenzile impuse de Uniunea Europeană. 

Vezi o prezentare video a respectivei  localități:

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri