O poză care a adus sute de turiști străini în România

Un obicei ce vine din negura vremurilor care este încă păstrat în Comănești a reușit să aducă foarte mulți turiști străini în România la sfârșitul acestui an. Conform stirileprotv.ro turiștii străini au aflat de această tradiție după ce o fotografie realizată de Alecsandra Raluca Drăgoi a câștigat ediția 2015 a concursului de fotografie al National Geographic, concurs care se numește ”National Geographic Traveller”.

Fotografia în care apare un tânăr roman care este îmbrăcat într-o blană de urs și are o privire extrem de pătrunzătoare, a făcut în scurt timp înconjurul lumii și a stârnit curiozitate a sute de străini care au vrut să vadă cu ochii lor la ce se referă acest obicei prezentat în fotografie.

Fotografia a făcut parte dintr-un album realizat de românca de 22 de ani cu ocazia desfășurării festivalului de obiceiuri din Comănești, Bacău. Spectacolul la care participă sute de români îmbrăcați în blănuri de urs s-a desfășurat miercuri și la el au fost prezenți turiști din Japonia, Franța, Marea Britanie și din multe alte țări.

Norio Inagaki un cercetător de folclor  japonez a declarat pentru PRO TV că a venit special pentru a observa tradițiile de la Comănești care i se par unice în spațiul european.

Pe lângă spectacolul oamenilor îmbrăcați în urși, jocul caprei i-a entuziasmat pe turiștii străini, William Daunas, un turist francez declarând pentru același post de televiziune că pentru a înțelege frumusețea acestor obiceiuri trebuie să vii să le vezi. De asemenea turistul francez a subliniat că este încântat de ospitalitatea românească.

Prin urmare o fotografie a unui artist roman a reușit să aducă în România mai mulți turiști străini decât multe din programele de promovare ale României desfășurate de autorități, programe pentru care se cheltuie sute de mii poate chiar milioane de euro.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri