Doctoriță româncă din Finlanda: “M-au tratat ca pe un gunoi”

O femeie din Piatra Neamţ trăieşte o dramă în Finlanda, unde instituţiile statului nordic i-au smuls copiii cu forţa şi i-au dat în grija altor familii sau i-au plasat în instituții specifice pentru protecția copilului Mama cere acum ajutorul autorităţilor române în demersul de a fi repatriată împreună cu cei trei copii pe care îi are.

Viaţa Mihaelei Camelia Jalaskoski (Smicală), o femeie de 44 de ani din Piatra Neamţ a devenit o adevărată dramă după ce, în 2005, s-a mutat în Finlanda împreună cu singura sa fiică  Andreea, care avea atunci  4 ani, un copil pe care îl avea din căsătoria anterioară. Camelia a absolvit a Facultăţii de Medicină din Iaşi, şi înainte de a lua hotârîrea de a părăsi România  avea o experienţă de aproape şase ani de zile  la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean Neamţ.

„Am plecat din România, pentru a ma căsători cu un cetăţean finlandez, care mi-a promis marea cu sarea şi nu din cauza condiţiilor din România. Am fost şi sunt în continuare un român adevărat, mândră de originile mele“, a declarat femeia pentru adevarul.ro. 

 Aşteptările româncei au fost rapid  spulberate după ce soţul finlandez şi familia acestuia au început să o trateze înjositor atât pe ea cât şi pe fiica ei.

„Nimic din ce făceam nu era pe placul lor. M-aş fi întors în ţară, dar am rămas imediat însărcinată, iar mama mea nu mi-a permis să mă întorc, pe motiv că îmi fac de râs familia“ a mai declarat românca.

Pe scurt, povestea Mihaelei este un halucinantă, aceasta fiind tratată atât de familia soțului cât și de autoritățile din Finlanda într-un mod cu adevărat umilitor. Femeia  susține că a fost violată de soul său, că a fost supusă repetat la abuzuri psihice și fizice și că cei doi copii pe care îi are cu bărbatul din Finlanda au un tratament asemănător.

„Prima reacţie a fost să-i iau în braţe şi să-i apăr cu corpul meu. Aşa mi-au fost rupte coastele. Andreea a sunat la poliţie. La venirea poliţiei, executorii judecătoreşti au înhăţat copiii, i-au urcat în maşina socialului şi au disparut. Abia dupa ce copiii au fost răpiţi, socialul a făcut decizia de preluare a copiilor în plasament“. – a povestit românca cum i s-au luat copiii.

„Am fost tratată ca un gunoi“ – a concluzionat Mihaela

Mihaela Camelia Jalaskoski susţine că a cerut în mod repetat ajutorul Ambasadei României la Helsinki, dar nu a primit decât susţinere morală, nerezolvându-se nici măcar situaţia certificatelor de naştere ale copiilor. Femeia cere acum ajutorul statului român şi al Uniunii Europene pentru repatrierea urgentă a ei şi a celor trei copii. Ea acuză Finlanda de „încălcarea Drepturilor Omului şi Drepturilor Copilului.  Continuarea abuzurilor din partea oficialităţilor finlandeze va avea urmări ireparabile asupra creşterii şi dezvoltării copiilor, precum şi asupra sănătăţii noastre“.

Camelia Jalaskoski (Smicală) mai solicită ca România să facă o plângere la CEDO, pentru legea 39 din Tratatul Drepturilor Omului, rezolvarea cazului în situaţie de urgenţă.

„Cerem ca un avocat de drept internaţional şi drepturile omului să fie ales de către statul român să ne reprezinte. Un avocat în Finlanda costă între 30.000 – 70.000 euro. Nu am aceşti bani, chiar dacă mi-aş vinde toate lucrurile. Cerem ca România, prin instituţiile sale, să ia atitudine în Parlamentul European pentru oprirea abuzurilor asupra copiilor în Ţările Nordice. În Finlanda, peste 20.000 de copii sunt luaţi din familii. Aceeaşi situaţie există în Norvegia“, mai spune românca.

Citește întreaga poveste a Mihaelei  pe adevarul.ro

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri