O româncă a inventat casa pentru care nu ai nevoie de autorizaţie si este rezistentă la cutremur şi foc

O invenție deosebit de interesantă a unei românce poate transforma într-un mod esențial industria construcției de locuințe din România și de ce nu, din întreaga lume. Ziarul Financiar a prezentat invenția Postei Maria care  a realizat, în scop demonstrativ, o casă dintr-un container industrial, de tip birou.

Principalele facilități de care dispune casa sunt izolaţia foarte bună, aer condiţionat şi multă lumină. Femeia din Târgu Mureș  spune că există posibilitatea construirii unei astfel de case şi din containere maritime care sunt mult mai rezistente, însă cu mai puţine facilităţi.

Spre deosebire de containerul industrial, containerul maritim nu are izolaţie. La fel, cel maritim nu are sistem electric încorporat. Cel industrial are. Din acesta am făcut atelierul meu şi, momentan, îl folosesc ca şi atelier dar, între timp, dacă doresc să schimb ceva, atunci pot să-l folosesc şi pentru casă de weekend, de exemplu, sau pentru orice.”

O casă construită din containere are mai multe avantaje: nu necesită proiect şi nici autorizaţie de construcţie deoarece se poate amplasa direct pe teren. În plus, e rezistentă la cutremur şi foc. Costurile sunt comparabile cu cele ale construcţiilor clasice, mai spune Posta Maria.

 Nu are nevoie de autorizaţie de construcţie, nu are nevoie de un proiect anume pentru realizarea unei case pentru că este ca şi un joc Lego. Se montează unul lângă celălalt, se pot pune la etaj… deci, numai creativitatea nu are limite. Costul unei astfel de case este undeva între casa de cărămidă şi cea de lemn. Deci, costurile sunt undeva la mijloc şi includ toate amenajările, tot ce ţine de construcţie.”

casa 2

casa 3

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri