24 de imigranți reținuți la granița de vest a României azi noapte

Chiar dacă până acum România nu a reprezentat un punct de atracție pentru imigranții dornici să ajungă în special în europa de Vest, odată cu sporirea măsurilor de securitate la granița de Sud-Vest a țării noastre au apărut și primele grupuri de refugiați descoperiți că vor să intre ilegal în țară a transmis astăzi Agerpres. 

O echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiş a depistat, azi noapte, 24 de imigranţi de origine turcă, ce intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia.

În data de 20.08.2016, în jurul orei 23.30, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiş, în cadrul unei misiuni comune desfăşurate în baza planului comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, a depistat, într-un lan de porumb aflat în apropierea graniţei cu Serbia, pe direcţia localităţii de frontiera Comloşu Mic, mai multe persoane de origine afro-asiatică ce nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Imediat, mai multe patrule de intervenţie şi supraveghere a frontierei de stat au intervenit, fiind depistate două grupuri de persoane, care au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în vederea cercetărilor.
Din primele verificări s-a stabilit că sunt 24 de persoane, 13 adulţi (7 bărbaţi şi 6 femei), cu vârste cuprinse între 18 şi 34 ani şi 11 copii, cu vârste cuprinse între 3 luni şi 7 de ani. Din primele declaraţii şi din documentele descoperite asupra adulţilor, a rezultat că aceştia sunt cetăţeni turci.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri