Home » Români de pretutindeni » O româncă a murit în Italia, după ce i-au trimis o ambulanţă fără medic. S-a stins sub ochii voluntarilor

O româncă a murit în Italia, după ce i-au trimis o ambulanţă fără medic. S-a stins sub ochii voluntarilor

O româncă a murit în Italia, după ce i-au trimis o ambulanţă fără medic, în apartamentul ei din Torino.  Cazul a șocat pe toată lumea. Femeia de 46 de ani s-a stins sub ochii voluntarilor, care nu au știut ce să-i facă. Georgeta locuia în Borgo Vittoria cu fiica sa și cu partenerul italian.

Este încă neclar ce s-a întâmplat în ziua de 21 iulie, într-un apartament din cartierul Borgo Vittoria, la etajul al nouălea al unui turn aflat în apropierea stadionului Allianz.

Se ştie însă că o femeie de 46 de ani, româncă, s-a stins după ce o în prima salvare trimisă la apartamentul său se aflau doar voluntari neexperimentați. Salvarea cu medic, a relatat publicația torino.corriere.it, a venit mult prea târziu, când femeia deja murise.  Procurorul Alessandro Aghemo a „identificat necesitatea de a efectua investigații tehnice pentru a determina cauza morții, și a lansat o serie de teste pentru a verifica posibile erori comise de „persoanele care au îngrijit-o”.

Dovezile strânse de anchetatori arată că în prima ambulanță care a sosit la casa femeii nu au existat doctori sau asistente medicale, ci doar doi voluntari neexperimentați, potrivit Observator.tv.

Ulterior, gravitatea cazului a convins operatorii de la serviciul de urgenţă 118 sa trimită o a doua ambulanță, de data asta cu medic. Cea de-a doua salvare a ajuns după douăzeci de minute. Era însă prea târziu. Românca în vârstă de 46 de ani era deja în stop cardiorespirator.

 

Vezi și asta

Șofer român de TIR surprins de bariera de cale ferată în Germania. A primit amendă 700 de euro

Un şofer român a rămas cu TIR-ul pe calea ferată, în Germania, blocat de bariera …