O româncă s-a măritat în Italia cu pensionarul de 90 de ani pe care îl îngrijea. Rudele bătrânului au dat-o în judecată

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 50 de ani, s-a căsătorit la Ferrara cu bătrânul de 90 de ani pe care l-a îngrijit mai întâi ca badantă. O rudă a pensionarului a chemat-o în fața judecătorului sub acuzația că românca a urmărit doar banii bătrânului și a profitat de starea de vulnerabilitate a acestuia pentru a-l convinge să se căsătorească cu ea. Dar, în cadrul primei ședințe de judecată care a avut loc în aceste zile, pensionarul italian a declarat: „Da, am fost convins de ceea ce am făcut și nu m-a obligat nimeni să mă căsătoresc.”

Femeia a început să lucreze ca îngrijitoare pentru bătrân în anul 2018, menționează Il Resto del Carlino. În octombrie 2019, cei doi s-au căsătorit, în ciuda diferenței de vârstă și a opiniilor nefavorabile din partea rudelor.

Drept urmare, o rudă a pensionarului a depus o plângere la autorități în care își exprima îngrijorarea că femeia urmărește prin această căsătorie doar banii bătrânului și că anumite sume deja fuseseră transferate în contul ei.

Marți, 22 februarie 2022, conaționala noastră, apărată de avocatul Gabriele Bordoni de la baroul Bologna, s-a prezentat în fața judecătorului Andrea Migliorelli. Alături de aceasta a fost prezent soțul său, precum și funcționarii primăriei care s-au ocupat de procedura încheierii căsătoriei și carabinierii care au efectuat cercetările după ce au primit plângerea de la ruda bătrânului.

După prima audiere situația pare destul de clară. Nu sunt niciun fel de dovezi care să confirme „escrocheria” pe care fosta îngrijitoare ar fi organizat-o pentru a-l convinge pe pensionarul de 90 de ani să se căsătorească cu ea. Chiar și sumele de bani care au fost transferate în contul ei sunt legate de salariile și indemnizațiile de concediere (TFR) care i se cuveneau femeii pentru lunile în care aceasta lucrase ca îngrijitoare.

La următoarea audiere, programată pentru luna iulie a acestui an, va fi audiat și consultantul care a realizat analiza aprofundată privind capacitatea reală de discernământ în momentul deciziei de a se căsători.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri