Pentru ei BREXITUL nu contează. 5 miliarde de lire investite în Marea Britanie

Premierul Qatarului, şeicul Abdullah bin Nasser Al Thani, a declarat ieri că ţara sa va investi nu mai puțin de 5 miliarde de lire în economia britanică, în următorii trei-cinci ani, în special în zona de infrastructură şi servicii.

„În următorii trei-cinci ani, vom investi 5 miliarde de lire în economia britanică prin intermediul unor fonduri de investiţie şi părţi interesate din Qatar“, a afirmat  premierul Al Thani într-un comunicat remis presei  cu ocazia Forumului Marea Britanie-Qatar.

Qatarul a investit deja 40 de miliarde de lire (46 de miliarde de euro) în Marea Britanie. Printre activele acestui emirat din Golful Persic figurează zgârie-norul Shard, o bună parte din centrul financiar Canary Wharf şi magazinele Harrods, toate în Londra.

„Investiţiile noastre din Regatul Unit vor fi concentrate în energie, infrastructură, imobiliare, servicii şi alte sectoare“, a precizat premierul Qatarului, referindu-se la investiţiile viitoare.

Acest anunţ reprezintă o veste bună pentru britanici, în contextul în care premierul Theresa May se pregăteşte să activeze Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care va deschide o perioadă de doi ani de negocieri asupra condiţiilor ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează agenţia de presă Belga.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri