Povestea maistrului Vasile, pentru care angajatorii italieni au deschis o fabrică în România

Povestea  lui Vasile Constantin, maistru prelucrător de metale cu o experiență de peste 20 de ani în muncă este una cu adevărat interesantă.

Vasile Constantin a muncit  la Fortus Iași, o fabrică producătoare de utilaj tehnologic greu, dar acum câțiva ani  a decis să plece la muncă în străinătate. Românul a găsit de muncă în domiul în care este specialist  în Italia, la Treviso, unde a ieșit în evidență prin profesionalism și seriozitate. Atât el cât și colegii săi români au adus plus valoare firmei la care au lucrat și acest lucru nu a rămas fără urmări.

Astfel în momentul în care Vasile a hotărât să se întoarcă în România, patronii săi italieni au decis să deschidă o fabrică la Iași pe care să o conducă Vasile, pentru a putea profita în continuare de experiența românului.

 „Foştii colaboratori din Italia, când au văzut că nu rămân acolo şi că mă întorc definitiv au zis că, bun, atunci mutăm şi noi o parte din producţie în România. Am pornit cu investiţii destul de modeste, să vadă cumva și cum ne descurcăm aici, legislaţia destul de încâlcită la momentul respectiv…”, a declarat pentru TVR Vasile Constantin.

„Te stimăm foarte mult și avem încredere în capacitățile tale tehnice și organizatorice. Ești o persoană care a lucrat deja cu noi, cunoști filozofia noastră și știi cum să ne duci planurile la bun sfârșit”, a declarat  Renato da Ross, managerul firmei din Italia,  într-un interviu acordat Televiziunii Române.

Chiar dacă planul  era ca italienii să investească în vechea secție de la Fortus Iași, unde Vasile a lucrat înainte de a veni în Italia, din cauza deteriorării acesteia, italienii au investit în final  într-o hală din comuna Lețcani, în același județ, unde au decis să deschidă o fabrică de piese auto pe care acum o coordonează Vasile.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri