Ponta refuză profesorii – nu vor primi măriri salariale. Vezi ce argumente aduce

Primul ministru Victor Ponta a declarat marți, 18 august la postul de televiziune România TV, că nu va accepta măriri de salarii pentru profesori în acest an. Declarația lui Victor Ponta a fost făcută în contextul în care, după anunțul făcut cu privire la mărirea cu 25% a salariilor celor din sistemul medical, reprezentanții profesorilor și polițiștilor au cerut aceeași unitate de măsură și pentru aceștia.

Primul Ministru a mai declarat că anul trecut, când s-au mărit salariile profesorilor, medicii și asistentele nu au fost împotriva acestui lucru deci și profesorii ar trebui să accepte această măsură fără se se împotrivească. Ceea ce uită să spună premierul este că reprezentanții profesorilor nu numai că nu sunt împotriva măririi salariilor de la 1 octombrie în sistemul medical dar susțin această decizie. În schimb mărirea salariilor personalului din sistemul de învățământ este una absolut necesară și Guvernul nu are dreptul să împartă măririle de salarii doar pentru anumite segmente profesionale deoarece nu face altceva decât să incite o categorie profesională împotriva alteia.

În contextul apropierii de noul an școlar, sindicatele din învățământ au început să facă presiuni asupra Guvernului pentru a lua măsurile necesare în vederea asigurării unor salarii decente pentru profesori. În cazul în care Guvernul va refuza în continuare acest lucru este posibilă inclusiv o grevă generală în educație.

 

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri