Premierul Cioloș atacă pensiile speciale votate de parlamentari

Premierul Dacian Cioloş îi avertizează pe parlamentari că vor trebui să le explice cetăţenilor de ce şi-au votat pensiile speciale. Potrivit legii aprobate ieri in Parlament, un ales cu trei mandate la activ, poate primi în momentul pensionării aproximativ 4.400 de lei.

Din punctul meu de vedere pensiile speciale nu sunt o modalitate de a rezolva problema veniturilor pensionarilor. În rest, Parlamentul este suveran, este cel ales de români şi nu cred că Parlamentul trebuie să dea seama în faţa Guvernului, ci în faţa alegătorilor, în primul rând”, a spus premierul Dacian Cioloș.

Va reamintim că acum două zile parlamentarii români și-au votat singuri pensii speciale. Practic în afara pensiei obișnuite un deputat sau un senator care a stat patru ani în parlament (un mandat) și nu a avut nici o funcție va primi lunar, pe lângă pensia normală încă 2100 de lei. Parlamentarii care au dormit sau au furat timp de două mandate vor primi lunar câte 4200 de lei în timp ce senatorii și deputații cu mai mult de două mandate în Parlament vor primi, lunar, pe lângă pensie cel puțin 6300 de lei.

Dacă un parlamentar a avut măcar timp de o lună o funcție de conducere prin Parlament, acesta va primi lunar pe lângă pensie, după doar un mandat aproimativ 4200 de lei.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri