Respect! David Cameron a ținut un moment de reculegere la Colectiv

Aflat în vizită oficială în România, premierul Marii Britanii, David Cameron a făcut un gest superb față de victimele de la Colectiv și, după întâlnirea cu Dacian Cioloș s-a deplasat la Clubul Colectiv pentru a ține un moment de reculegere.

Premierul britanic David Cameron a efectuat, miercuri, prima sa vizită în România. După o întrevedere de aproximativ o oră cu premierul Dacian Cioloş, la Palatul Victoria, Cameron a mers la clubul Colectiv unde a păstrat un moment de reculegere , apoi a avut o întrevedere la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, cu care a discutat despre relaţia dintre cele două state, reformarea UE şi imigraţie.

Discursul lui David Cameron la Cotroceni:

E o plăcere să mă aflu aici. Marea Britanie şi România au relaţii importante. Suntem parteneri în UE, NATO şi avem schimburi comerciale bune.    Salutăm că România foloseşte 2% pentru PIB pentru domeniul Apărării. România îşi consolidează flota navală şi nu doar. Am discutat  cum putem aborda cauzele acestei migraţii, cum să reducem sărăcia şi să să contribuim la rezolvarea conflictului din Siria.    Am discutat şi cum putem să facem UE mai competitivă. Vreau ca Marea Britanie să rămână într-o uniune reformată. Recunosc că în anumite domenii este mai dificilă reformarea. Românii, ca şi alţi europeni, aduc o contribuţie serioasă în multe domenii. Nu am crezut că această libertate de mişcare va aduce atâţia oamenii. Migraţia netă în Marea Britanie ajunge anual la 300.000 şi nu e sustenabil. Sper să găsim soluţii pentru acest fapt.   A fost o înâtlnire foarte utilă. Sper să nu mai dureze 16 ani până venim din nou 

Înainte de vizitei de la Bucureşti, Cameron a mers în Bulgaria, la Sofia, unde a lăudat modul cum au gestionat bulgarii probleme legate de imigraţie şi măsurile luate de Guvernul Borisov în ceea ce priveşte limitarea imigraţiei extracomunitare. În această dimineaţă, unde premierul britanic va sta discuta cu omologul său polonez, de asemenea un adept al euroscepticismului.   

David Cameron a promis că va organiza până la sfârşitul anului 2017 un referendum privind deciderea Marii Britanii de a rămâne în Uniunea Europeană. Premierul Marii Britanii încearcă să îi convingă pe liderii ţărilor europene să susţină ideile sale în sensul reformării Uniunii Europene şi pentru reconfigurarea relaţiei Marii Britanii cu Blocul comunitar.    Subiectul de faţă ar urma să fie discutat la viitorul summit al Consiliului European din 17-18 decembrie, la care ar urma să participe şi premierul român Dacian Cioloş, mandatat de preşedintele Klaus Iohannis.

colectiv david cameron

Sursa: adevarul.ro 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri