Proiect de lege: șoferii prinși băuți la volan își pot pierde permisul pe viață

Șoferii prinși băuți la volan și-ar putea pierde definitiv dreptul de a conduce vehicule, iar amenzile ar putea ajunge la 15.000 de lei, conform unui proiect de lege depus în Parlament, a transmis astăzi antena3.ro. 

Mai mulți politicieni au depus un proiect de lege în acest sens, iar actual normativ prevede că toți conducătorii auto prinși băuți la volan ar putea rămâne fără permis pentru o perioadă cuprinsă între doi și cinci ani, iar dacă sunt prinși din nou băuți, nu-și vor mai putea recupera niciodată permisul auto.

Și amenzile prevăzute în noul proiect sunt usturătoare: 5.000 de lei este cea mai mică amendă pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar cea mai mare este de 15.000 de lei.

Actul normativ prevede amenzi și sancțiuni în funcție de gradul de alcoolemie depistat în sângele șoferului respectiv, dar și de infracțiunile pe care le comit atunci când se află băuți la volan.

În afara amenzilor usturătoare, se suspendă și permisul auto, de la 2 la 5 ani.

În cazul unui șofer băut recidivist întâlnit din nou de cei de la Poliția rutieră, el riscă să rămână fără permis pe viață.

Vezi știrea de pe antena3.ro 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri