Răsturnare de situaţie în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a avut un complice în cazul Luizei Melecu

Incă un suspect ajunge după gratii în cazul Caracal. Procurorii DIICOT au reţinut, astăzi, 27 noiembrie,  un bărbat care ar fi violat-o pe Luiza Melencu înainte ca Gheorghe Dincă să o ucidă.

Procurorii DIICOT au mai reţinut un bărbat în cazul „Caracal”. Acesta este acuzat că a violat-o alături de Gheorghe Dincă pe victima Luiza Melencu.  Bărbatul de 46 de ani, care se numeste Risipiceanu Ștefan – vezi foto,  a intrat în atenţia DIICOT încă de la începutul anchetei anunță Adevărul.

„Au fost administrate probe suficiente, inclusiv probe ştiinţifice pentru punerea sub acuzare”, a anunţat procurorul Giorgiana Hosu.

Concret, bărbatul de 46 de ani l-ar fi surprins, pe 14 aprilie, pe Gheorghe Dincă cu Luiza Melencu. „Acesta a intrat inopinat în curtea lui Dincă şi a văzut-o pe victimă în maşină, sechestrată”, a completat magistratul. Dincă a explicat că Luiza ar fi fost o fată adusă pentru sex, astfel că bărbatul reţinut i-a solicitat acestuia să-l lase să întreţină şi el relaţii sexuale cu Luiza.  Actul de viol s-a petrecut cu acordul lui Dincă Gheorghe, a precizat reprezentantul conducerii DIICOT, adăugând că ambii au violat-o pe tânăra lipsită de libertate, în camera în care dormea Dincă.

„Suspectul face parte din anturajul lui Gheorghe Dincă, dar nu este complicele acestuia la cele două crime”, a mai adăugat anchetatorul.

Vă prezentăm mai jos declaratia completă dată de procurorul Giorgiana Hosu astăzi 27 noiembrie: 

Bună ziua!
V-am invitat astăzi aici pentru o declarație de presă în legătură cu dosarul Caracal.

Cu puțin timp în urmă, procurorii DIICOT – Structura Centrală au reţinut un inculpat acuzat de săvârșirea infracțiunii de viol în formă agravată asupra victimei majore din dosarul menţionat, infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
Inculpatul, în vârstă de 46 ani a intrat în atenția DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar în acest moment, vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de acesta.
În fapt, la data de 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, după ce inculpatul DINCĂ GHEORGHE a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe victima MELENCU MIHAELA LUIZA, ce aştepta „la ocazie” pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal şi în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi. Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism.
Precizez că inculpatul făcea parte din anturajul inculpatului DINCĂ GHEORGHE şi era folosit de către acesta, ocazional, la diverse munci în gospodărie.
La explicațiile oferite de către inculpatul DINCĂ GHEORGHE în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu MELENCU MIHAELA LUIZA.
În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul DINCĂ GHEORGHE a fost de acord.
Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea inculpatul DINCĂ GHEORGHE, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate.
Doresc să precizez faptul că, bărbatul reţinut astăzi, autor al infracțiunii de viol în formă agravată, este o persoana fără ocupație, fără pregătire, fără venituri şi fără un domiciliu stabil.
Este necăsătorit, nu are copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.
Aş dori să fac o subliniere foarte importantă pentru a evita speculațiile şi anume că, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT.
De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participație la comiterea infracţiunilor reținute deja în sarcina inculpatului DINCĂ GHEORGHE.
Cu alte cuvinte, inculpatul reținut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de GHEORGHE DINCĂ.
Inculpatul va fi prezentat instanței de judecată, procurorii DIICOT urmând să solicite emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.
Procurorii DIICOT nu au ignorat nici o ipoteză de anchetă, au fost verificate toate variantele de lucru, iar la acest moment, sunt în măsură sa vă aduc la cunoştință, finalizarea dosarului până la sfârșitul acestui an.
Prezenta declarație de presă o puteți regăsi şi pe site-ul instituției.
Vă mulţumesc.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri