Casa Regală refuză să-și plătească datoriile către statul român

Casa Regală a României a cerut în instanță suspendarea deciziilor de impunere emise de fisc, decizii care se referă la  datoria Regelui Mihai către bugetul de statul român.

Acum aproape o lună, ANAF a publicat lista datornicilor, în care Regele Mihai figurează cu restanțe de peste patru milioane de lei. Imediat, Casa Regală a anunțat că va contesta datoriile. Solicitarea se judecă astăzi la Curtea de Apel București, conform. Realitatea Tv.

Din lista publicată de ANAF  reiese  că obligațiile fiscale ale Casei Regale ale României  sunt de 1.999.187 de lei, iar penalitățile sunt de 2.107.948 de lei, suma totală datorată statului ajungând la  peste 4 milioane de lei, aproximativ un milion de euro.

Refuzul Casei Regale de a își plăti datoriile către statul român a fost deja taxat destul de dur în mediul online de mii de români care consideră că familia regală caută să se sustragă de la plata taxelor. În schimb, există și foarte mulți susținători ai Regelui Mihai care consideră că acesta are dreptul legal și moral să atace în instanță decizia ANAF.

Având în vedere starea de sănătate a Regelui Mihai, care și-a delegat prerogativele Principesei Margareta, este destul de probabil ca acesta să nu aibă nici o legătură cu decizia Casei Regale de a cere în instanță anularea datoriei către statul român.

.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri