Relatările presei britanice despre modul dramatic în care a fost salvată Andreea din apele Tamisei

Andreea Cristea, românca rănită în atacul din 22 martie, de pe Podul Westminster din Londra, a fost scoasă din apa Tamisei de un vas de salvare al pompierilor. Acelaşi lucru îl încercase o ambarcaţiune a companiei City Cruise, „Millenium Diamond“, dar fără succes. Tânăra a căzut sau s-a aruncat în râu în momentele în care teroristul care a intrat cu o maşină 4×4 în grupul de pietoni de pe pod.

Imaginile surprinse de martorii oculari şi de camerele de luat vederi arată căderea Andreei Cristea în Tamisa, apoi recuperarea ei. Tânăra pluteşte la suprafaţă în stare de inconştientă, fiind pescuită cu ajutorul unei plase de salvare şi trasă la bordul navei. 

Iniţial, salvatorii au încercat să o scoată cu o cange, de care ea să se prindă, dar pentru că ea n-a avut nicio reacţie, căpitanul ambarcaţiunii i-a ţinut corpul la suprafaţă pentru a nu fi luată de curenţi până la sosirea bărcii de salvare, care a preluat-o. Căpitanul o zărise pe româncă în apă, alertat fiind de oamenii de pe pod şi a chemat ajutoare care au venit în câteva minute. 

 Presa britanică notează că românii urmau să-şi întâlnească un prieten, Patrick Tracey (un controlor retras la pensie, în vârstă de 64 ani) din Derby, la London Eye. „Mi-am dat seama că prietenii mei sunt în drum spre mine, pe Westminster Abbey când am primit un telefon de la el. El mi-a spus că a pierdut-o pe Andreea. Nu ştiam cât de grav e rănită. El este rănit la picior“, a relatat Tracey. 

 Un martor, şoferul de autobuz Michael Adamou, a descris presei britanice panica de nedescris care a urmat săriturii fetei. „Am auzit cum un tânăr alerga în spatele meu ţipând că soţia lui a sărit în râu ca să scape de a fi lovită de maşina atacatorului. Chiar am avut impresia că au sărit două femei în Tamisa“, a spus şoferul. 

Atacatorul Khalid Masood (52 ani), născut în Marea Britanie, a fost doborât de forţele de ordine în atacul din 22 martie, care s-a soldat cu 5 morţi, inclusiv un poliţist, şi 40 răniţi. Teroristul a lovit un grup de pietoni aflaţi pe Podul Westminster cu o maşină de teren, apoi a încercat să intre în Parlamentul britanic, înarmat cu un cuţit, şi a rănit un ofiţer de poliţie înainte să fie împuşcat de forţele de ordine, relatează Reuters. 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri