Rețea românească de prostituție din Marea Britanie. Peștii încasau 500.000 de lire anual

O bandă de crimă organizată a încasat circa 500.000 lire sterline pe an din traficul cu femei din România. Acestea erau vândute ca sclave sexuale în Scoția, Marea Britanie. Victimele erau racolate din zonele sărace ale României și erau duse în Regatul Unit pentru a practica prostituția. Dar, o serie de raiduri ale polițiștilor britanici, care au avut loc anul trecut în mai multe apartamente din zona Dennistoun din Glasgow au dus la descoperirea a 10 dintre femei și la începerea anihilării rețelei, care a avut loc cu ajutorul autorităților române și europene. Zece bărbați cu cetățenie română, aflați în spatele acestui grup infracțional, au fost arestați și vor fi judecați în România, a relatat astăzi, 20 februarie,  publicația The Mirror.

Grupul de proxeneți români a început să acționeze în Scoția în 2015. Femeile erau oferite pe siteuri de escorte, după ce erau aduse din România, fiind racolate, în special, din satele sărace din județul Prahova.

Banda a intrat sub observația DIICOT la începutul anului 2016. Într-o operațiune cu numele de cod Arcero, autoritățile române au colaborat cu Europol, Poliția Transfrontalieră din Scoția și cu Eurojust.

În aprilie anul trecut, polițiștii scoțieni au descins în apartamentele din Glasgow, de unde au eliberat 10 femei și au confiscat telefoane mobile și alte obiecte de valoare.

Presa britanică prezintă un grup de cerșetori români din UK care se duc la cerșit ca la un job normal. 8 ore de muncă

Un purtător de cuvânt al poliției române a declarat că membrii grupului au decis să opereze în Scoția deoarece acolo câștigau mai mulți bani din prostituție decât în România. „De asemenea, au crezut că prin mutarea activității în Scoția autoritățile române nu vor fi în măsură să îi investigheze”, a mai declarat polițistul citat de Daily Record.

Nedelea, unul dintre proxeneți i români a venit la Londra, din România, în 2014 și a început „afacerea” din Scoția în 2015. El trăia o viață de lux, mergea în excursii la Amsterdam, unde fuma marijuana și petrecea în cluburi de noapte, se mai arată în articolul din The Mirror.

Vezi mai jos articolul din The Mirror:

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri