Român angajat la un pictor celebru din Austria a furat tablouri de 435.000 de euro

Pictor celebru din Austria jefuit de un român. Un pictor de renume mondial din Austria, Hermann Nitsch, a fost jefuit sistematic. Un român, fost angajat al artistului a furat ani de zile tablouri în valoare totală de 435.600 de euro.

Ajutorul român a furat în mod regulat de la pictorul de renume mondial Hermann Nitsch (mort în 2022, la vârsta de 83 de ani) din 2002 până în 2010. În acei ani, românul, acum în vârstă de 49 de ani lucrase la proprietatea artistului ca muncitor casnic, grădinar și muncitor necalificat și avea acces necontrolat în sediul privat al familiei. În perioada de opt ani românul ar fi furat un număr încă necunoscut de tablouri în valoare totală de 435.600 de euro și le-a adus în România. Furtul a trecut neobservat mulți ani, scrie oe24.at.

Pictor celebru din Austria jefuit de un român – În 2020, însă, românul a divorțat, ceea ce înseamnă că unele dintre tablouri au intrat în posesia fostei soții. Se pare că ea a vândut unele dintre tablouri unui sârb (60) care locuiește în România. Sârbul a însărcinat la rândul său un român (59) din Germania să vândă patru tablouri. Bărbatul în vârstă de 59 de ani a scos la licitație primele două tablouri Nitsch în Austria. Celelalte două au fost sechestrate de poliție înainte de începerea licitației.
Pe 9 noiembrie 2022 au fost efectuate în sfârșit percheziții domiciliare în România și Germania. Alte șapte lucrări ale artistului au fost recuperate. Au fost denunțați atât fostul cuplu de lucrători la casa artistului, cât și sârbul și românul din Germania.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri