Video cu teribilul accident din Ungaria. Implicate 32 de mașini, 5 dube și 5 camioane. Trei români implicati, unul grav ranit

Autoritățile din Ungaria au dezvăluit ce ar fi putut provoca accidentul de pe M1, de sâmbătă 11 martie în care au fost implicate 32 de mașini, 5 dube și 5 camioane și care s-a soldat cu moartea unui om și rănirea a peste 40 de persoane, relatează site-ul televiziunii maghiare RTL. De asemenea, operatorul autostrăzii a publicat imagini de pe camera de supraveghere cu momentul impactului.

Purtătorul de cuvânt al operatorului de autostrăzi, László Szimicsku, a declarat că, de îndată ce au fost anunțați despre accident, au „verificat imediat imaginile camerelor de supraveghere, care nu au arătat mare lucru, doar că a izbucnit un incendiu, deoarece vântul era puternic în zonă”, potrivit Libertatea.ro.

O persoană a murit, 12 persoane, 4 copii și  8 adulți, au au suferit răni grave, în timp ce 25 de persoane, 6 copii și 19 adulți, au suferit răni uşoare, a informat poliția maghiară.

Cauza accidentului ar fi o rafală extrem de puternică de vânt a lovit pe o fâșie de 20 de metri lățime, ceea ce ar fi redus semnificativ vizibilitatea.

În ultimele zile s-a lucrat pe terenul agricol din jur, iar vântul cu forță de uragan a ridicat praf și l-a aruncat pe autostradă.

„Conform informațiilor noastre, unele mașini au intrat în porțiunea în care sufla vântul. Cineva a apăsat frâna și a avut loc accidentul în masă”, a mai spus Szimicsku.

Șaptezeci de pompieri din 7 orașe, precum și serviciul de operațiuni de prevenire a dezastrelor din județele Fejér și Komárom-Esztergom au intervenit, iar la locul accidentului au fost chemate și 4 elicoptere de salvare, potrivit informațiilor furnizate de Directoratul pentru Managementul Dezastrelor.

În ultimele zile s-a lucrat pe terenul agricol din jur, iar vântul cu forță de uragan a ridicat praf și l-a aruncat pe autostradă.Printre victimele accidentului în lanț petrecut pe o autostradă din Ungaria se numără și 3 români, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. Unul dintre aceștia se află în stare gravă.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-1-384 76 89, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon al ambasadei: +36 30 535 69 12.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri