Româncă acuzată în Spania că a omorât un mafiot italian. Riscă 26 de ani de închisoare

Luni, 25 aprilie, a început la Tribunalul din Murcia procesul împotriva Cristinei Elena T., o femeie de naționalitate română, acuzată că l-ar fi ucis pe iubitul ei, italianul Giuseppe Nirta, presupus membru al ‘Ndranghetei (celebră grupare mafiotă din Italia), în localitatea spaniolă Águilas (Murcia) la data de 9 iunie 2017.

Conform La Verdad, suspecta, pentru care Parchetul din Murcia cere pedepse care însumează până la 26 de ani de închisoare pentru presupuse infracțiuni de omor și deținere ilegală de arme, și-a apărat marți, 26 aprilie, nevinovăția în fața juriului popular care trebuie să pronunțe verdictul pentru infracțiunea petrecută la Águilas în vara anului 2017.

Apărată de avocatul Evaristo Llanos, suspecta continuă să-şi apere cu fermitate nevinovăţia. Ea a exclus total ideea conform căreia ar fi pus capăt vieții partenerului său, pentru că „Dumnezeu pedepsește criminalii”, așa cum s-a exprimat în instanță.

În plus ea crede îi va pedepsi și „pe cei care vor să bage o persoană nevinovată în închisoare”. Avocatul Llanos a susținut că în timpul anchetei poliției în acest caz au fost comise „erori grave” și a accentuat că există doar simple presupuneri împotriva clientului său. „L-aș apăra chiar dacă ar fi diavolul”, a mărturisit avocatul, „dar nu este”.

Cristina neagă faptul că ar fi autoarea crimei și susține că a reușit să fugă, în timp ce un bărbat cu glugă îl ciuruia pe partenerul ei italian. Aflată în libertate provizorie, românca îi atribuie răspunderea pentru crimă lui Giuliano Velo, o veche cunoștință a forțelor de securitate ale statului spaniol, care a fost deja închis pentru bănuiala că ar avea o legătură cu această crimă, dar care a ajuns să fie exonerat.

În pledoaria sa în fața juriului popular, avocatul apărării a remarcat faptul că Giuliano se afla în permisie de închisoare în weekendul în care Nirta a fost ucis și a susținut că această permisie i-ar fi fost acordată fără știrea judecătorului de supraveghere a închisorii.

Același avocat al apărării a subliniat faptul că Nirta făcea parte din a patra cea mai importantă familie din mafia italiană, o realitate de care iubita lui habar nu avea. El a reamintit că, doar cu doi ani mai devreme, un frate de-al victimei fusese, la rândul său, ciuruit de gloanțe.

La întrebările procurorului, Cristina a descris relația sa de un an și jumătate pe care a avut-o cu Giuseppe. Un concubinaj care s-a născut la sfârșitul anului 2015 în restaurantul din Águilas unde lucra conaționala noastră și la care italianul mergea în fiecare dimineață la o cafea.

„Ne-am văzut foarte puțin”, a explicat Cristina. „M-a avertizat că ne vom vedea puțin pentru că slujba lui era la Barcelona”. Românca a explicat că ambii au comunicat în principal prin WhatsApp, pentru că „aproape întotdeauna avea telefonul oprit și, chiar dacă îl avea pornit, nu răspundea”.

În ciuda faptului că au fost împreună luni de zile, Cristina a spus că nu știa ce face partenerul ei sau unde lucrează. Acesta, a explicat ea în instanță, îi dădea întotdeauna pe telefon un mesaj text scurt, atunci când avea de gând să se întoarcă în Águilas.

La începutul lunii iunie 2017, Giuseppe a informat-o cu o zi înainte că se va muta în Águilas. Pe data de 9, când s-a comis crima, cei doi au petrecut o mare parte din zi împreună.

„La nouă și jumătate noaptea m-a luat de la magazin și am plecat direct acasă”, a declarat suspecta. „Când am ajuns, i-am luat țigările și mobilul, în timp ce el a luat lanterna și cheile”, a explicat Cristina.

„Coborând din mașină, în spatele lui, am văzut o persoană cu glugă pe care am întrebat-o ce vrea și a început să tragă”, a spus ea. Mi-am acoperit fața cu mâinile și am auzit ceva dar nu știu ce. Am fugit,” povestește suspecta.

Cristina a susținut că mașina era mereu între ea și bărbatul cu glugă. „Nu a arătat niciodată spre mine, dar am fugit pentru că ar fi putut să mă omoare”, a explicat ea.

„În viața mea am văzut violență. Nici măcar în filme nu-mi place”. Suspecta susține că în fuga ei, în care a auzit „șase, șapte sau mai multe focuri”, a ajuns pe o stradă înfundată. „Am rămas acolo, dar m-am gândit că, dacă vine după mine, voi sări gardul”, a spus ea.

În acel moment, de pe telefonul iubitului ei l-a sunat pe un prieten de-al lui Giuseppe. „Nu am putut suna la 112 pentru că trebuia să spun unde sunt”, a spus ea. „Am considerat mai convenabil să-i sun prietenul”.

Procurorul a subliniat unele discordanțe în povestea pe care suspecta a dat-o juriului, față de cea pe care a spus-o inițial în fața Gărzii Civile și a judecătorului de instrucție. „În noaptea în care am dat prima declarație, abia mai stăteam în picioare. Nu mi-am putut aminti totul. Nu am mințit niciodată în acest caz”, a precizat românca.

Procurorul, Arantzazu Echeandia, a fost convins la rândul său că numeroasele dovezi existente vor reuși, pe parcursul procesului, să convingă juriul de vinovăția suspectei.

„Toate aceste probe, în cele din urmă, vor vorbi în numele lui Giuseppe”, a subliniat procurorul. Reprezentantul Ministerului Public, care la un moment dat a fost vizibil emoționat, a cerut juriului să țină cont de impactul pe care l-a avut crima asupra familiei victimei.

„A pus capăt și vieții mamei lui, familiei, prietenilor lui… care nu vor mai vorbi niciodată cu el”, a precizat procurorul care susţine ferm că Cristina i-a luat viața lui Giuseppe împușcându-l cu şapte focuri de armă, ultimul în frunte. A făcut-o, spune el, profitând de starea de relaxare și de încredere pe care victima o avea pentru ea.

De asemenea, avocatul Pedro Hernández Bravo a subliniat prejudiciul cauzat mamei decedatului, pe care o reprezintă. Acesta a menționat că „este vorba despre o femeie de 80 de ani care a trăit o mare durere prin pierderea fiului ei”. Avocatul a mai susținut că „probele sunt copleșitoare”.

La sfârșitul sesiunii, magistratul care prezidează juriul, Concepción Roig, a fost în favoarea deplasării juriului într-o zi la locul faptei, în zona rezidențială El Charcón din Águilas, astfel încât membrii săi să-și poată forma o idee mai bună despre modul în care a avut loc crima.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri