Home » Români de pretutindeni » Româncă condamnată la 24 de ani de închisoare în Italia. Și-a ucis partenerul italian

Româncă condamnată la 24 de ani de închisoare în Italia. Și-a ucis partenerul italian

Mioara Bascoveanu a fost condamnată în Italia la 24 de ani de închisoare pentru uciderea fostului său concubin, avocatul Giuseppe Cardoselli, pe care l-a înjunghiat în seara zilei de 29 octombrie 2019 în timp ce se afla în biroul său de avocatură din localitatea Anzio (Lazio).

Instanța de judecată nu a confirmat pedeapsa cu închisoarea pe viață solicitată de procuror, a decis că pentru Mioara vor fi suficienți 24 de ani petrecuți după gratii. Avocata femeii a declarat despre clienta sa că a acționat la furie pentru că „îi era frică să nu-și piardă fiicele”, scrie Fanpage.

Giuseppe Cardoselli avea 57 de ani și biroul său era situat pe via Ardeatina.

Românca a avut o relație de concubinaj cu avocatul italian și aveau împreună două fetițe, de 5 și 9 anișori. De ceva timp trăiau despărțiți și se luptau pentru custodia fetelor, se certau des și uneori destul de violent, între ei existând mai multe denunțuri reciproce.

În seara tragediei s-au întâlnit pentru a discuta, dar discuția s-a transformat în ceartă și totul a luat o întorsătură dramatică. La un moment dat Mioara a scos un cuțit pe care îl adusese de acasă și l-a înjunghiat pe bărbat în gât, apoi a continuat să îl lovească în abdomen și în spinare. Medicul legist a numărat 17 lovituri de cuțit pe trupul neînsuflețit al bărbatului.

Giuseppe a murit din cauza sângerării masive. Femeia a sunat ea însăși la 112 și la fața locului a sosit o ambulanță, dar echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru a-l salva pe italian.

Avocata româncei, Itana Crialesi, a anunțat intenția de a merge mai departe cu procesul la Curtea de Apel. Ea a spus că ceea ce a determinat-o pe Mioara Bascoveanu să-și omoare fostul partener a fost „teama de a-și pierde cele două fiice, starea de abandon material și moral pe care o resimțea după despărțirea de bărbat și o puternică depresie.”

oferta.oceancredit.ro%20

Vezi și asta

Ai lucrat în Germania în ultimii patru ani? Vezi aici cum îți poți recupera impozitul pe salariu

La prima vedere, recuperarea surplusului de impozit de la statul german poate părea un procedeu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferta.oceancredit.ro%20