Românca de 27 de ani din Marea Britanie care și-a aruncat copilul la gunoi a scăpat de închisoare

Românca Anamaria Balogh, tânăra de 27 de ani care a recunoscut că a încercat să își omoare copilul, după ce l-a născut în toaleta unui spital din Wigan, a fost eliberată de către un  judecător britanic , după ce a stat 12 luni în arest preventiv.

Judecătorul a considerat că ea și-a ispășit deja pedeapsa, perioada în care a fost încarcerată  fiind oricum mai mare decât pedeapsa aplicată de obicei în astfel de cazuri, a relatat ieri Daily Mail.

Femeia a recunoscut în fața instanței că a încercat să își omoare noul-născut, în toaleta spitalului, însă a declarat că nu știa că este însărcinată. Potrivit instanței, Balogh a pledat vinovat la acuzația de tentativă de infanticid. Românca de 27 de ani  a ajuns la spital pe 16 octombrie anul trecut, cu stări de vomă, dar a negat sugestiile personalului medical că ar putea fi gravidă.

Ea a părăsit spitalul la ora 22.30, după ce a petrecut două ore în toaletă. Acolo a născut, după care a tăiat cordonul ombilical, a pus bebelușul într-o pungă neagră menajeră și l-a aruncat într-un coș pentru depozitarea gunoiului.

Un angajat  al spitalului care făcea curățenie a găsit mai târziu copilul, care era pe punctul de a se asfixia. Balogh a fost arestată, însă a continuat să nege că a născut.

Acest lucru a fost dovedit în urma unui examen medical, însă experții au insistat asupra faptului că tânăra a suferit un episod disociativ, care a făcut-o să intre într-o stare de negare în ceea ce privește sarcina ei. Bebelușul, care a fost luat în îngrijire după incident, este acum perfect sănătos, iar lui Anamaria Balogh i-a fost permis să-l viziteze de două ori sub supraveghere.

Steven Swift, avocatul apărării a declarat: “Inculpata a suferit o tulburare disociativă în momentul nașterii și a progresat mult față de momentul respectiv. Ea a cooperat pe deplin cu personalul spitalului de sănătate mintală.” Judecătorul a ținut să precizeze că inculpata a avut mult noroc deoarece copilul a supraviețuit, în caz contrar situația ei ar fi putut deveni una gravă. Condamnarea primită de Balogh, printr-un ordin de comunitate de 12 luni, o obligă să locuiască la o adresă din Leeds, Marea Britanie, timp de trei luni, precum și trecerea printr-o perioadă de reabilitare

Ea este Românca Anamaria Balogh

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri