Româncă de 33 de ani acuzată în Italia deoarece a lovit cu pumnul un pensionar și l-a omorât

Simona Dumitru, o femeie de naționalitate română, în vârstă de 33 de ani, este acuzată în Italia de omor din culpă. Românca se află în detenție, după ce a fost arestată anul trecut, la câteva ore după ce l-a lovit cu pumnul în față pe Alberto Barsanti, un bărbat în vârstă de 79 de ani, într-o zonă rezidențială din Pisa (Toscana). În aceste zile, procurorul adjunct Aldo Mantovani a anunțat că ancheta s-a încheiat și a trimis-o în judecată pe Simona Dumitru, informează Il Tirreno.

Decizia de închidere a anchetei este actul care anticipează cererea de punere sub acuzare. Asistată de avocatul Roberto De Robertis, românca nu a explicat nici până acum motivul pentru care i-a aplicat bătrânului acel pumn fatal.

În urma agresiunii care a avut loc în dimineața zilei de 17 octombrie 2021, în fața filialei băncii „Credito della Valdinievole” din via Averani, colț cu via di Pratale, bătrânul italian a decedat după 17 zile de agonie.

Fost angajat al Provinciei, Barsanti a fost lovit cu pumnul de tânăra femeie dintr-un motiv încă necunoscut, chiar dacă principala suspiciune susține că ar fi fost vorba despre un jaf care s-a încheiat prost, potrivit antecedentelor româncei. Aceasta a fugit cu o bicicletă, după ce l-a doborât la pământ pe bătrân.

După ce și-a luat rămas bun de la soția sa, Floretta Serani, Barsanti a plecat ca de obicei de la locuința sa din Ghezzano, pentru a merge la magazinul de patiserie Jolly. Apoi, și-a continuat plimbarea către chioșcul de ziare din cartierul Don Bosco, pentru achiziționarea ziarului preferat. Acesta era traseul unei rutine zilnice, întrerupte de o femeie care a intrat brusc în viața bătrânului și, într-o fracțiune secundă, a anulat-o.

După aflarea rezultatului autopsiei făcute de Institutul de Medicină Legală, judecătorul Aldo Mantovani a definit infracțiunea în litigiu drept omor din culpă. Nu este exclus ca apărarea să ceară un proces cu rit prescurtat, condiționat de raportul unui expert în psihiatrie.

Un moment blestemat al destinului său a vrut ca Barsanti să cadă cu capul chiar pe unul dintre țărușii din fier care se află în fața filialei băncii „Credito della Valdinievole” din via Averani.

Un ghinion incredibil pentru pensionarul care a fost spitalizat cu răni grave la cap. Un impact devastator care i-a provocat fracturi la nivelul maxilarului și oaselor nazale, leziuni la baza craniului și rană deschisă la o ureche.17 zile au durat speranțele medicilor și rudelor bătrânului. Anul trecut, pe 3 noiembrie, bătrânul a decedat, agresiunea inexplicabilă suferită în timpul unei plimbări obișnuite a devenind astfel o crimă prin imprudență, al cărei efect declanșator este încă necunoscut.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri