Româncă de 35 de ani arestată în Italia. A înșelat un bătrân cu peste 200.000 de euro. Pensionarul a ajuns să mănânce la Caritas

Cornelia Teglaș, o femeie româncă în vârstă de 35 de ani, cu rezidență în orașul Genova din provincia Liguria, Italia, a fost recent arestată sub acuzația de înșelăciune agravată. Ea s-a prezentat cu un nume fals, Maria Strozzi, conform informațiilor furnizate de cotidianul digital Genova Today.

Victima ei, un bărbat italian de 81 de ani, văduv și considerat vulnerabil de către judecător, a fost înșelat să ofere sume impresionante de bani, în valoare de 200.000 de euro, care reprezentau economiile sale de-o viață, precum și veniturile obținute din vânzarea unui apartament situat în localitatea Cornigliano.

Cornelia Teglaș a exploatat nevoia de afecțiune și încredere a bărbatului timp de mai mulți ani. Inițial, a cerut sume modeste, de aproximativ 2.000 de euro, sub pretextul că ar trebui să se întoarcă în România. Ulterior, a pretins că suferă de o boală de inimă care necesită o operație costisitoare, în valoare de 76.000 de euro. Cu ajutorul a două complice care s-au dat drept o judecătoare și o directoare de bancă din România, a reușit să obțină în total 200.000 de euro în numerar, precum și profitul din vânzarea apartamentului menționat anterior.

Situția a fost adusă la cunoștința autorităților de către un prieten al victimei. Secția de poliție judiciară a Parchetului din Genova, sub conducerea procurorului adjunct Luca Monteverde, a identificat și arestat-o pe Cornelia Teglaș. O anchetă detaliată a relevat că femeia l-a înșelat pe bătrânul de bani în perioada 2018 până în prezent, lăsându-l într-o situație atât de disperată încât acesta a ajuns să primească ajutor de la organizația Caritas.

Chiar și atunci când victima fusese plasată sub administrare de sprijin pentru a preveni o situație financiară și mai gravă, Cornelia Teglaș a continuat să ceară bani și a reușit chiar să obțină cardul bancar al bărbatului fără ca acesta să știe și să retragă fonduri suplimentare. Aceste retrageri au fost înregistrate de camerele de supraveghere ale băncii și au contribuit la demascarea escroacei românce.

Judecătorul Silvia Carpanini, în ordinul de custodie preventivă, a subliniat modul în care Cornelia Teglaș a profitat de sentimentele, încrederea și nevoia de afecțiune a bătrânului pentru a-l deposeda de resursele sale, evidențiind persistența și lipsa de scrupule a acesteia. În ciuda eforturilor bărbatului de a opri suportul financiar, incapacitatea sa de a-și gestiona singur veniturile l-a expus în continuare la exploatarea femeii și a complicilor săi, care au susținut și perpetuat minciunile acesteia.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri