Româncă ucisă de soț în Austria. Bărbatul nu voia ca ea să afle cine este el cu adevărat

Un caz brutal de omor, care are în centrul său un escroc îngropat în datorii ce și-a ucis soția româncă, a culminat cu o condamnare la închisoare pe viață, Deocamdată, sentință nu este definitivă.

În fața instanței, acuzatul nu a exprimat niciun cuvânt de regret sau scuze, în timp ce sora și mama conaționalei noastre plângeau neîncetat, relatează OE24.

Un bărbat austriac în vârstă de 63 de ani a fost judecat marți la Tribunalul din Viena pentru uciderea soției sale, o femeie româncă de 34 de ani.

El ar fi atacat-o și ucis-o pe femeie cu un cuțit de bucătărie, în sufrageria locuinței lor. De asemenea, criminalul a încercat să omoare și câinele victimei, Ruby, dar a eșuat.

Cei doi s-au cunoscut într-un cazinou. Femeia româncă lucra atunci ca crupier, iar bărbatul, un antreprenor în sectorul IT, era jucător. Relația lor a început ca o poveste de iubire, dar a sfârșit într-o tragedie sângeroasă.

Potrivit procurorilor, bărbatul s-a prezentat femeii ca fiind un investitor de succes, copleșind-o cu ceasuri, bijuterii și călătorii costisitoare. La numai un an după ce s-au cunoscut, cei doi s-au căsătorit.

Adevărul, însă, era că bărbatul era șomer și, încă din 1996, era urmărit de 149 de executări silite din cauza datoriilor acumulate.

Pentru a-și finanța cheltuielile extravagante, împrumuta bani de la prieteni și cunoștințe, promițând investiții profitabile sau moșteniri viitoare.

Chiar și când datoriile deveniseră evidente, austriacul a „cumpărat” o casă în districtul Liesing din Viena cu un milion de euro, în ciuda faptului că nu avea niciun ban. A găsit diverse scuze pentru neplata sumei, pretinzând că banii săi sunt investiți și că nu poate obține lichidități rapid.

Planul său, în schimb, era acela de a se îmbogăți jucând la loterie, unde cheltuia între 500 și 1.000 de euro pe lună, Un plan care, evident, nu a avut niciun succes.

După ce s-au mutat în casa de vis din Liesing, problemele financiare s-au agravat. La câteva zile după crimă, el avea programată o discuție clarificatoare cu vânzătorul casei.

Deși termenul final expirase, bărbatul nu i-a spus soției despre datoriile uriașe pe care le avea. În schimb, a plănuit să o ucidă și apoi să se sinucidă, crezând că „în viața de apoi” vor fi din nou împreună.

„A fost cea mai proastă și teribilă decizie pe care o puteam lua”, a declarat criminalul în fața instanței.

La data de 5 octombrie 2023, la ora 17:00, femeia de 34 de ani a fost găsită la primul etaj al casei cu răni prin înjunghiere și tăieturi. Conaționala noastră, originară din București, era deja moartă când a a ajuns personalul medical de pe ambulanță la fața locului.

Soțul ei și-a provocat răni superficiale și a fost internat în secția de terapie intensivă a unui spital. Singurul supraviețuitor a fost câinele victimei, Ruby, care a fost găsit rătăcind în grădină, plin de sânge.

Expertul psihiatric Peter Hofmann a confirmat că inculpatul era conștient de ceea ce făcea, din punct de vedere legal, și nu suferea de vreo boală psihică gravă, dar a descris personalitatea acestuia ca fiind narcisistă și lipsită de empatie.

„Nu a exprimat niciun sentiment de compasiune sau regret”, a precizat Hofmann.

Medicul legist a detaliat rănile adânci și numeroase ale victimei, în timp ce rănile acuzatului erau „superficiale și nepericuloase”.

„Nu a vrut ca ea să afle că viața lui era doar o înșelătorie. Este atât de absorbit de sine, încât a crezut că viața ei nu are valoare fără el”, a subliniat procurorul în pledoaria sa. El a mai adăugat și că brutalitatea crimei impune pedeapsa maximă.

Avocatul apărării, Ernst Schillhammer, a încercat să convingă juriul că există infracțiuni și infractori mai răi decât clientul său și a solicitat ca mărturisirea și comportamentul anterior al acuzatului să fie luate în considerare la stabilirea pedepsei.

Acuzatul a subscris cuvintele avocatului său, ratând ultima ocazie de a exprima un cuvânt de regret sau scuze, în timp ce sora și mama victimei nu-și puteau reține lacrimile în sala de judecată.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri