Românii vor fi obligați să-și schimbe centralele de apartament. Legea care ne doare la buzunar

Românii care locuiesc la bloc se vor confrunta din această toamnă cu o problemă majoră care le va afecta într-un mod destul de dur finanțele. Astfel românii care au centrale de apartament care sunt mai vechi de 10 ani vor fi obligați să le înlocuiască și să cumpere altele noi. Partea proastă este că în România vor fi vândute, conform directivelor europene, care vor intra in vigoare din septembrie 2015, doar centrale termice cu condensare.

Ce înseamnă acest lucru? Vicepreședintele Asociatiei  Nationale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare si Calcul al Utilitatilor, Onuț Nejloveanu a explicat pentru postul de televiziune B1.TV că începând din tomană, românii care vor fi obligați să-și schimbe centralele termice din cauza directivelor europene nu vor mai găsi pe piață centrale ieftine, ca până acum, care costau în jurul sumei de 2000 de lei. Propietarii de apartamente vor fi obligați să cumpere centrale cu randament de minim 75% ceea ce însemnă că vor fi obligați să scoată din buzunar minim 3500 de lei pentru o centrală nouă. Dacă mai adăugăm și costurile adiacente, românii vor scoate din buzunar minim 4000 de lei pentru a își schimba vechea centrală sau pur și simplu dacă vor să își cumpere prima centrală de apartament.

Specialiștii citați de postul B1.Tv susțin că centralele termice cu condensare, obligatorii de luna viitoare, pot costa cu cel puțin 50% mai mult decât cele de tip vechi adică prețul lor poate ajunge nu doar la 3500 de lei ci chiar și la 7000 de lei.  O sumă piperată pe care românii vor fi obligați să o scoată din buzunar odată la 10 ani pentru a-și cumpăra o centrală de apartament. Dacă adăugăm la aceste costuri, reviziile periodice suma deja este una imensă.

După cum ar spune Caragiale: Scumpe directivele astea europene…scumpe tare….

Related Articles

2 COMMENTS

  1. curata excrocherie,venita din partea celor ce traiesc in firme ce monteaza aceste centrale,care in ultima vreme,s-au vindut putine si domni mor de foame.Si daca nu schimb centrala,ce pot sami faca distinsi fomisti,daca imi inchid gazele,trec pe lemne si carbuni si voi polua mai tare aerul,fata de asta,ce mai zic cei de la UE?

Comments are closed.

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri