Rușine națională pentru englezi. Au fost bătuți de islandezi cu 2-1

Anglia şi Islanda au disputat ultimul meci din optimile Campionatului European. Islandezii au făcut o figură frumoasă la Euro 2016, iar acum au reușit  Anglia din zona Euro, după ce referendumul politic a reușit asta.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru islandezi care au fost conduși încă din minutul 4 cu 1-0 de echipa engleză. În mai puțin de un sfert de oră islandezii au întors rezultatul și apoi s-au apărat excelent în fața unei echipe a Angliei care nu a mai avut nici o ocazie clară de gol până la final.  Comentatorii sportivi au catalogat această înfrângere a britanicilor drept una din cele mai mari surprize din istoria fotbalului. Merită subliniat că Islanda are doar 100 de jucători de fotbal profesionist dintre care 22 sunt prezenți la Campionatul European 2016. De asemenea, Islanda nu are un campionat profesionist de fotbal, campionatul islandez fiind unul de amatori.

Anglia a încheiat pe poziţia secundă Grupa B, câştigată de Ţara Galilor şi din care au mai făcut parte Slovacia şi Rusia. Islanda a ajuns în ” optimi” de pe locul al doilea al Grupei F, care le-a mai avut în componenţă pe Ungaria, Portugalia şi Austria.

Acestea au fost echipele de start:

Anglia: Hart – Walker, Smalling, Cahill, Rose – Dier, Alli, Rooney – Sterling, Sturridge, Kane

Islanda: Halldórsson – Sævarsson, Árnason, Sigurdsson, Skúlason – Gudmundsson, Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason – Sigthórsson, Bödvarsson

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri