Salariu de mizerie ca badantă, ofertat cu 4 euro pe oră. „Atât timp cât acceptăm, nimic nu se va schimba”

În Italia, meseria de badantă devine din ce în ce mai importantă pentru îngrijirea persoanelor în vârstă și a celor bolnave, jucând un rol esențial nu doar în îngrijirea fizică, ci și în sprijinul emoțional și psihologic al acestor persoane. Badantele devin adesea puncte de referință stabile și reconfortante pentru cei pe care îi asistă.

Un recent anunț de angajare pentru această poziție a stârnit indignare pe rețelele de socializare. Anunțul în cauză a oferit un salariu de doar 500 de euro pe lună pentru un program de lucru de 29 de ore pe săptămână, echivalentul a puțin peste 4 euro pe oră. Persoana care trebuia îngrijită era în vârstă și avea probleme grave de sănătate. În plus față de îngrijirea medicală, badanta era responsabilă și pentru curățenia casei, pregătirea meselor și administrarea tratamentelor – responsabilități care, în mod obișnuit, ar trebui să fie asigurate de personal medical calificat.

Indignarea a fost amplificată de comparația cu alte servicii, cum ar fi menajul, care este plătit cu cel puțin 8 euro pe oră în zona respectivă. O doamnă  a subliniat discrepanța evidentă dintre salariul oferit în anunț și cantitatea de muncă solicitată, precum și responsabilitățile implicate. Acesta a declarat că, deși există interes pentru anunț, nu este corect să lucrezi atât de mult pentru jumătate din salariu. El a adăugat că înțelege dificultățile familiilor, dar consideră că, atâta timp cât oamenii acceptă aceste condiții, situația nu se va schimba.

„Câțiva utilizatori sunt deja interesați de anunț. Dar de ce să lucrezi atât de mult pentru jumătate din salariu? Înțeleg dificultățile familiilor, dar atâta timp cât oamenii acceptă aceste condiții, situația nu se va schimba”, a a spus femeia  citată de Tutto notizie.

Această situație aruncă o lumină nefavorabilă asupra modului în care societatea valorizează munca badantelor, o profesie fundamentală, dar adesea subestimată. Cazul reprezintă un apel pentru a reconsidera modul în care sunt tratate și plătite aceste roluri esențiale în societate.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri