Se anunță iar proteste masive în București. Organizatorii cer să Plece Guvernul, Dragnea și Tăriceanu

Se anunță un weekend de foc în București și în România în general. Chiar dacă Guvernul a abrogat ordonanța 13 se pare că protestatarii devin tot mai radicali în ceea ce privește doleanțele pe care le au. Nu doar că un grup de organizatori au chemat la proteste masive în acest weekend dar u întocmit o listă de revendicări extrem de dure.

Pe lângă demisia lui Sorin Grindeanu, se cere şi plecarea lui Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului şi a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Dar asta nu e tot. ” Membrii Grupurilor de Facebook #Rezistenta, 600000 pentru Romania și Coruptia Ucide, la care se adaugă alte grupuri la nivel național, anunță că vor continua protestele, alaturi de ceilalti cetateni care protesteaza, în ciuda încercărilor de intimidare din ultimele zile.

Care sunt cererile lansate de organizatorii protestelor

“Semnalăm de asemenea că presiunea asupra contestatarilor s-a accentuat în ultimele zile prin încercările de intimidare a părinților care au venit însoțiți de copii in strada, a celor care au lansat drone în piața Victoriei și nu în ultimul rând prin încercarea de evacuare din piața Victoriei a lui Andrei Rosu, în dimineața zilei de 16 februarie. Aceste măsuri nu fac decât să demonstreze (sau sa argumenteze in plus) că reacția noastră si motivele pentru care iesim in strada sunt justificate și că protestele trebuie să continue.

Cerem:

  1. Aprobarea cu celeritate în Parlament a legii de respingere a OUG 13/2017 și aprobarea legii pentru Aprobarea OUG 14
  2. Demisia premierului Sorin Grindeanu
  3. Demisia Președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea
  4. Demisia Președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu
  5. Adoptarea de catre Camerele reunite ale Parlamentului a unei declaraţii comune prin care sustin activitatea anticoruptie.

Motivele pentru care solicitam aceste aceste 5 Puncte NE-NEGOCIABILE sunt:

  1. în prezent Guvernul, Senatul si Camera Deputaților sunt lipsite de credibilitate în fața cetățenilor, ale căror interese ar trebui aparate mai presus de orice. Mai mult, cetățenii României consideră în prezent că sus-numitii au fost complice la un abuz împotriva statului de drept și chiar mai mult, că nu se respectă principiul separării puterilor în stat.
  2. acestia si-au incalcat juramantul depus la investire:

,, Art. 1. – (1) Senatorii şi deputaţii depun, în şedinţă solemnă a Camerei din care fac parte, următorul jurământ de credinţă faţă de ţară şi popor:

“Jur credinţă patriei mele România.

Jur să respect Constituţia şi legile ţării.

Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României.

Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor.

Aşa să mă ajute Dumnezeu!”

Mobilizarea masivă împotriva guvernului și a leaderilor celor 2 partide aflate la guvernare se produce în urma apariției unor ordonanțe, legi și propuneri legislative concepute și aprobate într-o manieră netransparentă și nedemocratică, contrar intereselor natiunii romane si angajamentelor luate prin aderarea la organismelor internationale, și care afecteză progresele în lupta anti-corupție pe care țara noastră începuse sa le înregistreze.

NB! Dorim respectarea votului exprimat in data de 11 Decembrie 2016, prin numirea unui

Guvern deschis dialogului și interesat de problemele tuturor cetățenilor.

Dorim să realizăm o dezbatere publică adevarată și să obținem un dialog cu autoritățile statului, astfel încât vocea românilor să fie ascultată și să prevenim derapaje de la normele democratice, de genul OUG 13.

În timpul saptămânii vom reveni cu informații referitoare la proteste. Comunicarea se va face prin intermediul paginii de FB Coruptia Ucide și a grupului 600000 pentru România.”, anunţă manifestanţii.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri