Sebastian Ghiță: Astăzi partidele generează oameni care cresc pe criterii de clientelism și corupție!

Sebastian Ghiţă, până mai ieri unul dintre cei mai puternici şi mai influenţi social-democraţi, îşi face partid. Deputatul spune că nu se va afla în fruntea noii formaţiuni politice şi că din ea vor face parte mai ales oameni tineri.  Sebastian Ghiţă a părăsit PSD, după ce a declarat că Ion Iliescu ar trebui să facă un pas în spate din formaţiunea pe care a condus-o.

Sebastian Ghiţă spune că nu se va afla în fruntea noii formaţiuni politice pe care vrea s-o creeze.

„ Împreună cu alţi tineri o să încerc să stârnesc o mişcare politică. În ianuarie incepem să strângem semnături. Poate nu vor semna oamenii. Vom încerca să facem ceva. Nu e partidul lui Ghiţă şi veţi vedea acest lucru. Nu voi fi preşedintele partidului, dar poate fi un nou partid”, a spus Sebastian Ghiță la „Jurnalul de seară” de la Digi24.

„Am rămas surprins să văd că peste 10 parlamentari mai tineri mi-au dat mesaje”, a mai spus el.

Sebastian Ghiţă adaugă că este nevoie şi de modificarea legii partidelor politice.

„Astăzi, partidele sunt croite prost şi ele, înăuntrul lor generează oameni care cresc pe criterii nu de performanţă, ci pe criterii de clientelism, corupţie. Este un întreg mecanism de hoţie şi de fraudare. Ne păcălim toţi şi vrem să credem că aceste entităţi şi organizaţii sunt cele care ne dau conducătorii. Dacă aceste organizaţii sunt false, corupte şi neperformante, credeţi că vor da conducători performanţi?”, a mai spus el.

Fostul social-democrat a vorbit la Digi24 şi despre despărţirea sa de PSD.

Am solicitat o viteză a execuției reformei nepotrivită pentru PSD. PSD vrea să se reformeze, dar mai încet. Eu vreau mâine”, a spus Sebastian Ghiță.

Victor Ponta a comentat sec ştirea că prietenului său Sebastian Ghiţă va înfiinţa un nou partid. „E proiectul lui. Eu am fost totdeauna numai în PSD şi aici voi face politică”, a spus el.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri