Șeful comisiei de control a SRI dezvăluie de ce se ducea Sebastian Ghiţă în excursii cu şefii SRI

Astăzi au ieșit la lumină  amănunte interesante  despre dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă referitore la relația sa personală cu șefii Serviciului Român de Informații. Şeful Comisiei de Control SRI din Parlament, Adrian Ţuţuianu a povestit, într-o conferință de presă ținută după audierea șefului SRI,  despre mogulul fugar şi despre oportunitatea prezenţei lui în excursii cu oamenii importanţi din Servicii şi politică.

“Pentru perioada 2012-2016. Ni s-a spus că a fost membru al Comisiei SRI din Parlament. Sebastian Ghiţă a participat la activităţi publice şi nepublice. Am întrebat despre perioada 2010-2012. Ni s-a spus că nu a fost ofiţer acoperit. A fost prezent în calitate de persoană care avea informaţii de interes pentru securitatea naţională.”, a dezvăluit Ţuţuianu.

Şi actualul ambasador al României în SUA, George Maior a dat cu subsemnatul în anchetă. Maior a fost şeful SRI înaintea lui Eduard Hellvig. Au ieşit la iveală şi vacanţele la care a fost prezent Maior alături de Vasile Dâncu şi Sebastian Ghiţă. “Şi domnul George Maior a dat anumite explicaţii Comisiei de Control intern. Nu au fost împreună în Insulele Seychelles. În Toscana, da. Nu a fost audiat domnul Dâncu. A fost prezent în excursia din Toscana.”, a mai spus Ţuţuianu.

Ţuţuianu a anunţat că bugetul SRI va fi mai mic în 2017. “Un buget trebuie să asigure resursele pentru funcţionarea unei instituţii, dar să ţină cont şi de resursele ţării pentru că nevoile sunt multe. Bugetul SRI va fi cu aproape 10% mai mic decât bugetul pe anul precedent. Solicitările servicului au fost mai mari. Am convenit că acest buget acoperă minimul necesar de funcţionare. Nu l-am putut aproba încă pentru că trebuie discutat bugetul în Guvern, apoi procedura parlamentară de discuţie. Probabil săptămâna viitoare vom da un aviz. “, a mai declarat şeful Comisiei citat de Antena 3.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri