Situația rămâne tensionată. Principalii lideri ai protestelor din România nu vor să se oprească

În ciuda declarației premierului Grindeanu care a anunțat ieri că executivul se va întruni duminică și va găsi o soluție legală pentru retragerea OUG care a scos sute de mii de români în stradă, protestatarii par a fi prins gustul de sânge.

De la liderul USR, Nicușor Dan, cântărețul Tudor Chirilă sau fosta jurnalistă editor șef de la Adevărul, Ramona Ursu și continuând cu sute sau chiar mii de protestatari care au trimis mesaje pe mesajele de socializare, mesajul este unul singur. Românii din stradă să nu aibă încredere în Guvernul Grindeanu și să-i ceară acestuia să plece. „Abrogați și apoi plecați”, Demisia, Ciuma Roșie să plece, sunt cele mai distribuite mesaje de cei care voi să-i țină pe români în continuare în stradă și să determine plecarea Guvernului PSD.

În acealași timp pe rețelele de socializare au început să circule tot mai multe mesaje care le transmit protestatarilor să fie vigilenți deoarece Guvernul poate încerca să adopte un act de abrogare/retragere care să poată fi ulterior constestat la Curtea Constituțională, facilitând astfel printr-o greșeală de formulare, intrarea în vigoare a atât de hulitei ordonanțe.

În același timp și simpatizanții PSD au început să devină tot mai vocali în mediul online și susțin că refuzul protestatarilor de a pleca din stradă după retragerea ordonanței demonstrează că de fapt scopul acestor proteste este îndepărtarea social democraților de la guvernare și instalarea unui guvern care să fie pe placul președintelui Klaus Iohannis.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla duminică, 5 februarie, când Guvernul va lua decizia mult așteptata în contextul în care astăzi era anunțat cel mai mare protest organizat vreodată în România.

Se vor opri protestatarii odată ce ordonanța va fi retrasă? Sau vor rămâne în stradă?

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri