Șofer român de camion zdrobit în cabina tirului pe care îl conducea în Germania

O veste neplăcută pentru comunitatea șoferilor români care străbat zilnic întreaga Europa a venit săptămâna aceasta din Germania, conform publicației germane Express.de,

În apropiere de orășelul Burscheid (landul Renania de Nord-Westfalia) a avut loc un accident mortal, pe autostrada A1 din Germania. Un șofer român, care se îndrepta către Köln, a murit.

Luni după-masa, șoferul unui camion înmatriculat în România a intrat din plin într-un alt camion care staționa. Forța impactului a făcut să fie strivit de un Mercedes-Benz Sprinter care aștepta în coloană.

Potrivit platformei Express.de, totul s-a petrecut în jurul orei 17:00. Pompierii care s-au deplasat la fața locului nu au mai avut ce face decât să extragă  trupul neînsuflețit al românului din cabina distrusă a camionului. Îndepărtarea vehiculelor implicate în respectivul accident a durat extrem de mult din cauza violenței impactului.

Numarul accidentelor rutiere consemnate de politia din Köln este nelinistitor de mare, iar in ultimul an chiar a crescut enorm de mult in oras si pe toate drumurile de acces spre Podul Leverkusen.

In 2016 s-a inregistrat in zona un numar record de accidente, 6.050, fata de 5.343 in 2015. Pentru toate categoriile de vehicule numarul persoanelor accidentate a crescut cu 148 (11,2%), iar numarul persoanelor ucise, cu 11, pana la 22 de morti, printre care si doi soferi de camion. 454 de accidente s-au produs din cauza aglomeratiei in trafic (cu 40 mai multe decat in 2015) si sase persoane au murit.

Aceste cifre reprezinta un varf dupa 2007, doua dintre cauzele importante fiind aglomeratia prea mare si viteza ridicata a tuturor participantilor la trafic, dar si faptul ca soferii sunt tot mai distrasi la volan, mai ales de catre telefoanele smart.

Statisticile politiei mai arata ca numarul accidentelor provocate de camioane a crescut cu 127 (4,3%), pana la 3.055, aici fiind incluse de fapt toate vehiculele comerciale, de la cele usoare la cele de 40 t. Unul dintre motivele pentru aceasta crestere a numarului de accidente in panta usoara de la intrarea in Leverkusen este blocarea completa a podului din acest oras, noua constructie nefiind inca aprobata. Iar politia autostrazii din Köln, cu toate luminile suplimentare si semnele mari de avertizare, pare depasita de situatie si spera sa creasca gradul de constientizare a tuturor participantilor la trafic in legatura cu responsabilitatea care le revine, fata de ei si fata de toate persoanele ce folosesc reteaua de drumuri.

Vezi aici știrea referitoare la acident din presa germană. 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri