Șofer român de TIR, accident grav în Germania pe A2. S-a ciocnit cu un alt camion

Un șofer român de TIR în vârstă de 48 de ani a fost rănit grav, după ce camionul pe care-l conducea s-a ciocnit violent de un alt camion pe o autostradă din Germania. Camionul cu semiremorcă condus de celălalt șofer implicat era încărcat cu vopsea care a contaminat solul și asfaltul, fiind nevoie de o operațiune de amploare de curățare.

Potrivit cotidianului german Bild, accidentul s-a petrecut joi după-amiază, între nodurile Rheda-Wiedenbrück și Gutersloh. Șoferul român (48 de ani) al unui camion care circula spre Hanovra a intrat frontal în alt camion condus de un șofer polonez în vârstă de 45 de ani. Echipajele de ambulanță sosite la fața locului l-au transportat de urgență pe șoferul român la spital, fiind în stare gravă.

În camionul articulat erau încărcați coloranți care s-au scurs pe autostradă și s-au infiltrat în pământ.

O companie specializată a fost chemată pentru a îndeplini sarcina laborioasă de salvare a camioanelor puternic avariate. Munca lor și salvarea camioanelor a durat ore întregi.

Pe lângă curățarea asfaltului, a fost nevoie ca și pământul contaminat de lângă drum să fie curățat.

Containerele pline cu vopsea foarte inflamabilă au fost ridicate din zona de încărcare a camionului polonez cu un vehicul special și încărcate pe containere de vehicule aparținând antreprenorului de transport Rietberg Kathöfer. Între timp, pompierii au continuat să împrăștie liant de ulei pe carosabil, astfel încât vopseaua care picură să nu polueze și mai mult autostrada.

Ulterior, la primele ore ale dimineții, cu ajutorul unui utilaj autospecial, porii suprafeței carosabilului au fost curățați cu apă fierbinte. În plus, solul contaminat de lângă drum a trebuit să fie excavat. Angajații Regiei Inferioare de Apă au estimat că este necesară excavarea a până la 20 de metri cubi de pământ, scrie publicația Westfalen-Blatt.

Parte din Autostrada A2, închisă aproape toată noaptea

Potrivit sursei citate, accidentul provocat de român a cauzat întârzieri masive în trafic. Autostrada A2 a fost închisă aproape toată noaptea de joi spre vineri, în zona localității Gütersloh. Două benzi ale autostrăzii au fost redeschise abia vineri dimineața devreme (4:45 a.m.). O bandă va rămâne închisă. În seara evenimentului s-a înregistrat cozi de mașini de 10 kilometri pe A2.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri