Șofer român, mort la volanul camionului, în Austria. O femeie curajoasă a sărit în cabină în mers și a împiedicat un dezastru

Un român în vârstă de 54 de ani a murit la volanul camionului său în timp ce se deplasa pe autostrada A7 din Austria Superioară. O femeie curajoasă din Linz a sărit în vehiculul aflat în mers și a reușit să îl oprească. 

Moartea tragică a unui român la volanul camionului său articulat a provocat, miercuri după-amiază, scene dramatice în zona bretelei de acces la autostrada Muhlkreis, în Salzburger Strase din Linz. Un adevărat dezastru a fost evitat doar prin intervenția rapidă a unui martor curajos al accidentului.

Românul în vârstă de 54 de ani, din Braunau, a pierdut controlul camionului său articulat, probabil din motive de sănătate. Prin urmare, vehiculul nu avea șofer și a atins apoi parapeții de protecție, ceea ce a dus la o scurtă oprire.

Șeful de operațiuni Roland Hieslmayr despre comportamentul curajos al martorului accidentului: “Salvatorul a reacționat cu un curaj extraordinar. A dat dovadă și de un mare curaj civic, așa cum ne-am dori mai des. Jos pălăria!“.

Când a început să ruleze din nou, un martor al accidentului a dat dovadă de mult curaj. Femeia de 36 de ani din Linz a sărit cu curaj în cabina șoferului camionului și a reușit să oprească vehiculul. “Era o doamnă destul de sportivă. Dar a dat dovadă și de un mare curaj civic, așa cum ne-am dori mai des. Jos pălăria! Cred că mai puțin de 1% dintre austrieci s-ar fi comportat astfel”, a declarat experimentatul șef de operațiuni Roland Hieslmayr, de la pompierii profesioniști din Linz, acordând un mare respect salvatorului.

“Cu siguranță a prevenit ceva mai rău prin intervenția ei.” Când pompierii profesioniști alarmați au sosit la locul accidentului cu șase vehicule și 20 de oameni, femeia oprise deja vehiculul. Serviciile de urgență s-au ocupat apoi de asigurarea ulterioară a camionului.

Cu toate acestea, a fost prea târziu pentru a-l ajuta pe șoferul român aflat la volan. El a fost scos mort din vehiculul său de către pompieri. Accidentul de camion a avut loc într-un loc periculos din oraș.

Roland Hieslmayr: “Ce s-ar fi putut întâmpla acolo. Camionul fără șofer ar fi putut intra în traficul din sens opus sau ar fi putut cădea de pe podul autostrăzii din apropiere.”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri