Spania este în alertă după ce a raportat cel mai mare număr de noi infectări din Europa

Spania este în alertă maximă după ce au fost raportate un număr foarte mare de infectări cu noul coronavirus. Cifra este record pentru o singură zi, de când au fost relaxate măsurile de distanțare.

Spania a raportat, miercuri 19 august,  mai mult 3.700 de noi cazuri de Covid-19 într-o zi! Mai exact este vorba de 3.715 noi cazuri de infectare cu Covid-19 în 24 de ore, un nou record zilnic de când au fost relaxate măsurile privind izolarea în iunie, scrie BBC.

În acest moment, numărul total al infectărilor confirmate în ţară este de 370.867, cu 28.797 de decese, potrivit ultimelor date publicate de Ministerul Sănătăţii.

Pentru Spania situația e tragică ținând cont că în ultima perioadă a înregistrat o creştere noi infecţii de când au fost ridicate măsurile de izolare în urmă cu trei luni.

De alfel, au avut loc proteste în Madrid faţă de folosirea măştilor şi a altor măsuri impuse pentru a opri răspândirea virusului.

Conform unui anunț al ministrului spaniol al sănătăţii, Salvador Illa, a fost luată decizia de a închide cluburile de noapte și a interzice fumatul pe stradă acolo unde menţinerea distanţei de siguranţă nu poate fi respectată. Salvador Illa a prezentat o serie de restricții care se vor aplica pe întreg teritoriul Spaniei, în urma unei reuniuni de urgenţă a autorităţilor sanitare din toate regiunile spaniole.

Pentru a lupta împotriva infamului coronavirus, discotecile, barurile de noapte şi sălile de dans vor fi închise. Restaurantele şi alte baruri vor trebui să se închidă la ora unu dimineaţa şi nu vor mai putea primi clienţi după miezul nopţii.

De asemenea, fumatul va fi interzis pe stradă acolo unde nu se poate menţine o distanţă de siguranţă de doi metri. Această măsură, care urmează recomandările OMS, este deja în vigoare în două dintre cele 17 regiuni autonome, Galicia şi Canare.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri