SRI face angajări. Care sunt cerinţele şi ce salarii şi beneficii oferă instituţia

Dacă nu ai cazier, stai bine cu sănătatea şi îţi doreşti o carieră în serviciile de informaţii, acum e momentul să aplici. SRI face recrutări pentru o serie întreagă de posturi, de la luptător antitero la ofiţer operativ. Procedura de verificare înainte de angajare este de durată. Candidaţii care trec însă toate testele vor avea, pe termen lung, numeroase beneficii.

Candidaţii trebuie în primul rând să fie români, să nu fi avut cazier, să nu facă politică sau afaceri.

 • să ai cetățenie română și domiciliul stabil în România;
 • să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată sau să nu fi fost condamnat penal;
 • să nu faci parte din partide politice;
 • să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei societăți comerciale.
 • Apoi, sunt căutaţi oameni inteligenţi, integri, adaptabili, rezistenţi la stres şi dispuşi la deplasări. O altă calitate esenţială este discreţia. Dacă începeţi procedura de angajare, este recomandat să nu scrieţi pe reţele de socializare sau să vă anunţaţi prietenii.Un motiv de respingere directă este consumul de droguri, actual sau trecut. Iar acest aspect este verificat inclusiv printr-un test poligraf.

  Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt SRI: Trebuie să nu fie consumator de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibie a avea efecte psihoactive. În interviurile de selecţie de securitate evaluăm punctual şi cu atenţie eventuale interacţiuni anterioare cu astfel de substanţe pentru că suntem conştienţi de amploarea acestui fenomen. Există un test poligraf care se efectuează la încadrare, candidatul declară pe proprie răspundere dar şi în testarea medicală.

  Posturile pentru care se face recrutarea sunt de ofiţer operativ, ofiţer analist, specialist IT, specialist lingvist şi luptător antiterorist. Studiile necesare sunt, de la caz la caz, de la cele liceale până la cele postuniversitare. Decizia de angajare nu se ia însă peste noapte. Între şase şi nouă luni durează tot procesul de selecţie, care se desfăşoară în mai multe etape.

  Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt SRI: Evaluarea CV-ului, interviul de selecţie, testele de evaluare a cunoştinţelor şi competenţelor profesionale, adică evaluarea profesională, evaluarea cunoştinţelor de cultură generală, cunoştinţelor de limbă străină şi a unor aptitudini care constau în examinări psihologice, examinarea medicală şi verificările de securitate.

  Vezi mai multe detalii pe pagina oficială a instituției: https://www.sri.ro/aplica

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri