Tăriceanu îi răspunde lui Iohannis în privința referendumului

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a răspuns președintelui Iohannis și a declarat marți că Parlamentul va stabili pașii care trebuiesc urmați, conform legii, după ce președintele României le-a transmis preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunţă că a declanşat procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.

Ce i-a transmis Tăriceanu lui Iohannis

„Vă pot spune că documentul a fost dat întâi la presă, pentru că nu era făcut pentru Parlament. Era făcut ca să facă valuri în presă. La Parlament noi avem un regulament și o lege, care ne obligă în actualele condiții, să dăm drumul la procedurile care se impun pentru organizarea referendumului cerut de președinte. Nu am niciun fel de ezitare. Vom discuta acest lucru în Biroul Permanent și vom stabili pașii care trebuiesc urmați”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, într-o intervenție telefonică la Antena3.

De asemenea , președintele Senatului a susținut că președintele României face o greșeală strategică dăunătoare României.

„Acum, în ceea ce privește substanța referendumului, chestiunile pe care președintele vrea să le ridice, sigur că de la ce a plecat și unde a ajuns este o distanță foarte mare. Probabil că între timp consilierii l-au tras de mânecă și i-au spus că pe chestiunile legate de grațiere nu se poate organiza referendum. Dintr-un motiv foarte simplu. Pentru că nu există nici inițiativă populară de organizare a referendumului de grațiere, cu alte cuvinte nu se poate legifera în acest fel și dacă nu se poate legifera în acest fel, nu se poate organiza nici referendumul. Acest lucru este foarte clar scris în Constituție. Atunci președintele a ales alte teme care rămâne de văzut. Cred că toată lumea este de acord cu combaterea corupției. Ceea ce mi separe mie extrem de păgubos este că în acest fel președintele pune o etichetă nedorită pe România și care nu este corespunzătoare realității, și anume că România este coruptă. În România există corupție, cum există în toate țările din lume. Este un fenomen care trebuie combătut, dar în felul acesta președintele face o greșeală strategică și dăunează mult percepției pe care și românii, și străinii o au despre țara noastră.”, a mai spus șeful Senatului.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri