Trăiește periculos- cartea pe care dacă o citești îți schimbi perspectiva despre viață

Cartea Trăiește periculos este una din cărțile care merită citită de cei care vor să descopere noi sensuri ale vieții de zi cu zi.  Invataturile lui Osho, unul dintre cei mai cunoscuti lideri spirituali ai secolului XX, rastoarna tiparele clasice de gandire, provocandu-ne la o permanenta punere sub semnul intrebarii a certitudinilor si la un proces de constientizare de sine.

  Cartile din seria „OSHO“ prezinta viziunea acestuia privind cele mai importante probleme pe care si le pun oamenii interesati de stiinta transformarii de sine si de o spiritualitate adaptata la provocarile cotidiene ale vietii contemporane.
 „A trai periculos inseamna a fi atent la momentele in care exista alternative: nu alege ceea ce este convenabil, confortabil, respectabil, acceptabil din punct de vedere social, onorabil. Alege ceva ce ti-ar placea sa faci, indiferent care ar fi consecintele.“ – OSHO  
Cartea “Trăiește periculos” poate fi cumpărată de pe cea mai mare librărie online din Romania. Clic aici  pentru a vedea cum o poți cumpăra. 
traieste periculos osho

Iată un fragment din volum: 

    „Nici o biblie nu poate decide ce este corect si ce este gresit. In fiecare moment situatia se schimba, si in fiecare moment trebuie sa vii cu o noua decizie, fie ca este gresita sau nu. Principiile moarte nu pot ajuta, ci doar constiinta vie. Si nu este nevoie…
    Numai un orb intreaba: „Unde este usa?” si: „Ar trebui sa merg la dreapta sau la stanga?” Dar cand ochii tai vad, nu trebuie sa intrebi: „Unde este usa?” – poti vedea. De fapt, nici nu este nevoie sa te gandesti unde este usa; cand vrei sa iesi, pur si simplu iesi, ai ochi pentru a vedea.
  •     Starea de constientizare iti da ochi.
  •     Constiinta iti da doar cuvinte.
    Parintii impun copiilor ideea conform careia „aceasta este responsabiliiatea ta”. Ei au dat un sens ciudat cuvantului responsabilitate.
    Aceasta inseamna pur si simplu respons-abilitate. Separa cuvantul in doua; nu responsabilitate, ci respons-abilitate, abilitatea ta de a raspunde. Asta inseamna ca trebuie sa renunti la constiinta, la lucrurile despre care oamenii ti-au spus ca ar fi bune sau rele. Poate ca erau bune sau rele pentru ei, tu nu ai nici o legatura.
    Scapa de constiinta, ea ti-a fost impusa, si incearca sa fii constient de fiecare situatie cu care te confrunti. Si in fiecare moment exista cate o situatie cu care sa te confrunti; fii constient de ea, si actioneaza din aceasta stare de constientizare.
    Tot ce intreprinzi in starea de constientizare este corect. Si tot ce faci in mod inconstient este gresit.
    Pentru mine, actiunea in sine nu este corecta sau gresita. Pentru mine, totul depinde de tine – de constiinta ta, de calitatea constientizarii pe care o aduci atunci cand intreprinzi o anumita actiune. Si atunci totul are o perspectiva diferita. Constienta este singura magie care exista.”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri