Transportator arestat pentru că și-a obligat șoferii să încalce regulile de condus și odihnă

Un transportator care a alertat poliția cu privire la comportamentul unui angajat, a fost el însuși…arestat.

Investigațiile au relevat că acesta folosea în mod repetat metode coercitive de tipul amenințărilor cu reducerea salariilor și chiar concedierea pentru a-i determina pe șoferi să încalce reglementările privind orele de condus.

Potrivit postului austriac de știri ORF, în luna noiembrie a anului trecut, directorul unei companii de transport, în vârstă de 54 de ani, a alertat poliția rutieră din Hartberg, raportând că un angajat conducea camionul companiei fără a avea permisiunea, acesta fiind concediat cu o zi în urmă.

După identificarea camionului, șoferul în vârstă de 26 de ani, originar din Bosnia-Herțegovina, a fost chestionat cu privire la acuzații. Conform declarațiilor acestuia, șeful său folosea diverse strategii de amenințare pentru a-l determina să încalce constat perioadele de lucru legale. Când șoferul și-a informa șeful că refuză să mai încalce regulile, el a fost amenințat verbal de către acesta cu concedierea.

Șoferul a pus la dispoziția autorităților mesaje text și mesaje vocale primite din partea angajatorului său care susțineau acuzațiile acestuia.

Poliția a declanşat astfel o investigație amănunțită, coroborând informațiile oferite de șoferul sus-menționat cu cele oferite și de alți șoferi angajați ai companiei de transport, care au făcut declarații similare.

În urma investigației, directorul companiei de transport a fost arestat de către autoritățile din Graz, urmând a fi adus în fața instanței. Autoritățile au mai declarat că și șoferii în cauză vor suporta consecințe legale, relatează sursa citată.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri