UE încălzește relațiile cu Marea Britanie, un ambasador al UK nominalizat comisar european

Ambasadorul Marii Britanii la Paris, Julian King, a fost nominalizat marti, 2 august,  de catre  presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru functia de comisar european pentru Securitate, lupta impotriva terorismului si a crimei organizate, in locul fostului comisar pe acest domeniu, Jonathan Hill, tot britanic, care a demisionat imediat dupa referendumul privind Brexitul, relateaza AFP.

“Presedintele CE, Jean-Claude Juncker, si-a anuntat intentia de a-i atribui acest portofoliu lui Julian King”, actualul ambasador al Marii Britanii la Paris, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene care a fost remis presei.

Principalul obiectiv al noului comisar european este sa puna in aplicare programul european in materie de securitate, adoptat de Comisia Europeana in luna aprilie.

Acest program pe 5 ani de zile are drept scop lupta impotriva terorismului, a crimei organizate si a criminalitatii informatice.

Jean-Claude Juncker a informat-o luni seara pe Theresa May, noul premier al Marii Britanii, in legatura cu numirea lui Julian King in aceasta functie.Nominalizarea lui King în această funcție extrem de importantă și delicată pentru Uniunea Europeană arată o încercare clară de normalizare a relațiilor între blocul comunitar și Regatul Unit, după tensiunile generate de efectul referendumului din 23 iunie. 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri