Home » Puncte de vedere » Umberto Eco: Invazia imbecililor – drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr

Umberto Eco: Invazia imbecililor – drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr

Deși a murit  în urmă cu aproape doi ani, Umberto  Eco rămâne prezent prin spiritul său, cu care a readus oamenilor secolului XX pasiunea de a gândi.

La decernarea titlului de Doctor Honoris Causa în „Comunicare şi Cultură mass media” la Universitatea din Torino, în 2015, Umberto Eco a prezentat jurnaliștilor prezenți viziunea sa asupra modului în care internetul a reușit să impună figuri care cu greu pot oferi un model de urmat.

„Reţelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivităţii. Erau imediat puşi sub tăcere, în timp ce acum au acelaşi drept la cuvânt ca şi un premiat cu Nobel. Este invazia imbecililor.

Televiziunea a promovat idiotul satului faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”, a declarat Eco. 

Are sau nu dreptate?
Vezi și asta

Emoționanta poveste a unei femei de 38 de ani: „Ce Doamne iartă-mă mănânci, lucrezi, respiri la 38 de ani?„

O poveste fascinantă de viață a unei femei de 38 de ani care își deschide …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *